Meclis´te Yağmur Kanalları Tartışması

Meclis´te Yağmur Kanalları Tartışması

Ayvalık´taki sel sonrası, Baski´nin yetersiz kalması, olası sel felaketi habercisi gösterildi.

Bandırma Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Salı akşamı meclis salonunda yapıldı. Mecliste 10 gündem maddesine ilave olarak 2 gelen evrak olmak üzere toplam 12 gündem maddesi oylanarak karara bağlandı. Mecliste katı atık bedeline yeni düzenlemeler getirilirken, Başkan Mirza´ya İller Bankasından 4 milyon lira kredi çekebilmesi için yetki verildi.

Meclisin açılışın konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza 2016 yılının son meclisini yaptıklarını ve artık deneyimli bir meclis olduklarını söyledi. Kaymakam Sonel´in tayininden duyduğu üzüntüyü de dile getiren Başkan Mirza, ?Tuncay Sonel fark yaratan bir kaymakamımız, halka iç içe oldu. Kendisini çok kısa sürede benimsedik gitmesinden dolayı üzgünüz. Sonel´e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. O artık bir Bandırmalı.? dedi. Konuşmasın da eski dekanlık binasının Bandırmalı bir firma tarafından alınmasının bir nebze olsun kendilerini mutlu ettiğin, aktaran Mirza ?Dekanlık binası 10500 kira ile ve kar payı ile BAŞTAŞ şirketi burayı aldı. Tabii biz burayı talep etmiştik. Bandırma´lı bir arkadaşımızın burayı alması ve sanatsal kültürel alanda da kullanılacağını açıklaması üzüntümüzü bir nebze olsun azalttı. UCS PARK yargı karını uyguladık uygulama kalkmış oldu umarım bu karar BALPARK´ı da bağlar ama UCS kalktığı andan itibaren çift sıra parkların oluştuğunu gördük. Bununla ilgili de önlem almak gerekli.? şeklinde konuştu.

/resimler/2016-12/7/1339511395860.jpg

        21 DÜKKÂNDAN 6´SI İLE SÖZLEŞME İMZALANDI

Kapalı Pazar yeri ve yaşanan sorunlar ile ilgili de açıklamalar yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza, eksikleri zaman içerisinde giderdiklerini belirterek? Görkemli bir açılış oldu. Katılanlara teşekkür ediyoruz. Yılmaz hocamıza Bandırma´yı gezdirdik. Tesisimizi kıskandığını söyledi. Bundan da mutluluk duyuyorum. Çok büyük eksiğimiz yok. Talepleri makul şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Otoparktan yılbaşına kadar ücret almıyoruz. Pazarcımıza eski tarifeyi uyguluyoruz.21 dükkândan ancak 6 tanesi ile sözleşme yaptık. Önümüzdeki günlerde 15 dükkânı tekrar ihaleye çıkıyoruz. Ben arkadaşları uyarmıştım? şeklinde konuştu. Balcı çamlığı ve Hobi bahçelerinin yapımı için iller bankasından toplam 4 milyon liralık kredi çekme için yetki talep eden Başkan Mirza? Bandırmaya 50 Akülü araç ve 20 de aküsüz aracı Hollanda´dan getirdiler. Yakup Ataş´ta Gümrük konusunda yardımcı oldu ücret almadı o´na da teşekkür ediyorum. Bakanımızdan istediğimiz alamadık rektörümüzün talebi vardır 2000 dönüm yer ihtiyaç vardı. Tekrar Bakanımızla bu konuda Bandırmamızın geleceği için görüşmemiz gerekli. TEMA Park ile ilgili yeni gelişmeler var. Tanıtım toplantısı yapıldı. Bizde orada düşüncelerimizi ne istediğimiz Bandırma´nın ihtiyaçlarını açıklıkla ifade ettik.58-60 dönümlük alanda kamulaştırma olacağını öğrendik ayrıca otelde olacağını da öğrendik. Beton yapıların ve konutların oraya yapılmamasını temenni ediyoruz. Pazar yerini haftanın 5 günü faaliyete geçirirsek bu Bandırma için iyi bir şey diye düşünüyoruz. İstanbul´dan gelerek markayı ucuza satmak istiyoruz dediler bize de aylık önemli bir miktar para teklif ettiler ama biz olaya parasal bakmıyoruz. Bandırmalı esnaf arkadaşlara öneri getirdim. Hatta siz para vermeyin dedik. Karşıyız diye kestirip atmayın dedik. Balcı Çamlığı bitmek üzere çalışmalar tamamlandı. Orada piknik yapılmasına izin vermeyeceğiz. Hobi bahçeleri yapımı devam ediyor. Bunun için İller Bankasından kredi almak istiyoruz. Paramız var ama uzun vadede ödemek istiyoruz. Büyükşehir´de böyle yapıyor. Maliyeti 4 milyon lira 1 milyonunu ödedik. Balcı Çamlığının toplam maliyeti 1 milyon 800 bin lira bunun da 800 bin lirasını ödedik. Burası içine 1 milyon kredi kullanmak istiyoruz. ?dedi.

/resimler/2016-12/7/1340472997989.jpg

YAĞMUR SUYU KANALLARINA ÇÖZÜM BULUNAMADI

Geçtiğimiz hafta Ayvalık ve Körfez Bölgesi´nden meydana gelen sel felaketi Bandırma Meclisi´nde gündemine geldi. Yağmur suyu kanallarının uzun zamandır temizlenmemesi nedeni ile Bandırma´nın risk altında olduğunu ifade eden Mirza? Yağmur suları kimin görevi? Bu konuda bilgi vermek istiyorum. Bizim geçmişte aldığımız önlemler sayesinde bandırma su baskını yaşamıyor. 2009-2013 83,5 kilometre yağmur suyu kanalı döşedik. Yağmur suyu kanalları temizlenmezse tıkanan kanallar nedeniyle Bandırma su baskını ile karşılaşabilir.

/resimler/2016-12/7/1341308482933.jpg

Büyükşehir ilçe belediyelerin diyor. Biz bütün ekipmanlarımızı BASKİ´ye verdik bize verdiğimiz ekipmanları verin ben yağmur suyu temizleme işini alacağım. Büyükşehir Belediyesi işi yapıyor ve yapılan işin maliyetini ilçe belediyelerinden alıyor. Bu konuda Yargı kararları var. Mali İdarelerden alınan görüş bağlayıcı değildir. Esas alınması gereken Yargı kararıdır.? dedi. Mirza´nın açıklamaları üzerine söz alan AK Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı, BASKİ´nin geçmiş dönemde yaptığı yağmur suyu çalışmaları ile ilgili harcamalar nedeniyle Sayıştay´ın zimmet çıkardığı dolayısıyla BASKİ´nin bu işi bedelsiz yapamayacağını söyledi.

/resimler/2016-12/7/1342248423878.jpg

Mecliste Başkana İller Bankası´ndan 4 milyon lira kredi çekme yetki verildi. Bandırma Belediyesi adına BASKİ tarafından tahsil edilen Katı Atık Bedellerinde de iyileştirmeye gidildi. Yeni yapılan düzenlemeyle birlikte hiç su tüketimi olmayan yerlerden bu bedelin alınmaması ve tüketilen su miktarına göre 1 ton tüketime karşılık 87 kuruş katı atık bedeli alınması oy birliği ile kabul edildi. Muhalefetinde desteklediği yeni düzenleme ile ilgili bilgi veren Başkan Mirza? Geçen yıl konutlarda 7 lira sabit fiyat uyguladık. Bu ilk uygulamadan dersler çıkardık. Adam hiç su harcamamış katı atık yollamışız bunu ortadan kaldıralım diyoruz. Zam yapmayalım daha düşük tutalım dedik. Buna AKP, MHP beraber kara verdik.11 milyon 653 bin lira giderimiz var. Bu gelir geçmişte hiç gelmiyordu.1 Ton su harcayana 87 kuruş, 3 milyon 700 bin gibi bir zararı göze alarak bu kararı verdik. İnsanların ödeyeceği düzeyde hakkaniyetle bunu belirledik. Türkiye´de de belediyeler metreküp üzerinden bu hesabı yapıyor. Kırsal mahallerde de aynı ücreti almıştık şimdi ton başına 65 kuruş alacağız. Eskiye göre biraz daha aşağı çekilmiş oldu. Su kullanmayanlara da katı atık çıkmayacak? şeklinde konuştu.

/resimler/2016-12/7/1343115850681.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli