Mecliste tüm kararlara oybirliği

Mecliste tüm kararlara oybirliği

Bandırma Belediyesi´nin kuracağı güneş enerji santralinde sona doğru

Bandırma Belediye Meclisi, şubat ayı olağan toplantısını yaptı.

Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, mazeret dilekçesi veren sekiz üye katılmadı.

Başkan Mirza´nın, belediyenin Ocak 2017´de gerçekleştirdiği hizmet ve çalışmaların özet bilgilerini vermesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

/resimler/2017-2/2/2209470658568.jpg

ERİKLİ´YE YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM TESİSİ

Toplantıda, Bandırma Belediyesi´nin, Erikli Mahallesi´ne yenilenebilir enerji üretim tesisi kurulması konusu görüşüldü. Başkan Mirza, konuyla ilgili verdiği bilgide, burada, bir mevagat/saatlik güneş enerjisi üretecek bir santral kurmak istediklerini belirterek, ?Bu santralin projesi hâlen Ankara TEDAŞ´ta inceleniyor. Buradan onay bekliyoruz. 24 dönümlük bu alanda kuracağımız santral, belediyemizin bir ayda harcadığı enerji bedeli kadar üretim gerçekleştirecektir? dedi. Konunun, 1/5.000 ve 1/1.000´lik plânlarının yapılması için Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´ne gönderilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

/resimler/2017-2/2/2210136603798.jpg

KAYACIK MAHALLESİ´NE YENİ SU DEPOSU

Meclis toplantısında, Kayacık Mahallesi´ne, içme ve kullanma suyu vermek amacıyla mahalleye, daha önce mevcut deponun yanına beş bin metre küplük su deposu yapılması oybirliğiyle karar altına alındı. Bu amaçla Kayacık merasında imar plânı değişikliğine gidildi.

/resimler/2017-2/2/2210365626933.jpg

İZMİR BELEDİYESİ´NDEN 5 HİBE OTOBÜS

Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´ndan, hibe yoluyla beş adet araç alınması konusu görüşüldü. Belediye Başkanı Dursun Mirza, belediyenin, okullar, spor kulüpleri ve sivil toplum örgütlerinin birçok etkinliğe gitmeleri için kendilerine otobüsler gerektiğini vurgularken, bedelsiz olarak isteyecekleri bu otobüsler için kendisine yetki verilmesini istedi. Bu yetki, Mirza´ya oybirliğiyle verildi.

/resimler/2017-2/2/2211190571256.jpg

MİLLİ SAVUNMA´NIN YER İSTEĞİ

Meclis, Bandırma 6. Ana Jet Üssü´nün, Bandırma Belediyesi´ne ait 10.200 metre karelik yer tahsis istemini de görüştü. Konunun değerlendirilmesi için encümene oybirliğiyle yetki verildi.

DÖRT ANA CADDENİN DURUMU

Toplantının son gündem maddesi olarak görüşülen, Bandırma´nın dört büyük caddesi Atatürk, Kurtuluş, Ordu ve İnönü caddelerindeki ilan ve reklam gelirlerini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin aldığı halde bakım ve onarımını Bandırma Belediyesi´nin yapmasının adaletsiz bir uygulama olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Dursun Mirza, şunları söyledi:

?Bu caddelerin bakım ve onarımını biz yaptığımız halde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, harcadığımız bu bedelleri bize ödemiyor. Önümüzdeki günlerde de bu caddelerde paralı otopark uygulamasına geçecekler. Bu konuda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile protokol imzalamak için sizlerden yetki istiyorum? dedi. Mirza´ya bu yetki de oybirliğiyle verildi.

TÜM KARARLAR OYBİRLİĞİYLE ÇIKTI

Bandırma Belediye Meclisi´nin şubat ayı toplantısında ilginç bir olay yaşandı. Gündemde yer alan 11 madde de, CHP, AKP ve MHP gruplarının oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Mirza, bu nedenle tüm üyelere teşekkür ederken, ?Hepimiz, bu kentte yaşıyoruz. Bu duyarlılığınız için teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Meclisin, mart ayı toplantısını 2 Mart 2017 Perşembe günü saat 19.00´da yapması kararlaştırıldı.  Önder BALIKÇI



kemal bey
3.02.2017 08:18:15
Bandırma da olmaz güneş enerjisi verim alamazsınız danışmanınız kim yanlış yönlendiriliyorsunuz. AYrıca oradan alacağınız enerji kime yetecek kaça mal olacakki neyi kurtaracak.Hayır..

Anahtar Kelimeler: Mecliste kararlara oybirliği
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli