Meclis´te Kasım hareketi

Meclis´te Kasım hareketi

Bandırma Belediye Meclisi Olağan Kasım ayı birleşiminde 16 maddeyi görüşerek karara bağladı.

Bandırma Belediye Meclisi Başkan Dursun Mirza´nın başkanlığında Kasım ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

11 gündem, 2 gelen evrak 1 önerge ve 2 mazeret dilekçenin görüşüldüğü Kasım ayı olağan meclisi yaklaşık 2 saat sürdü.

Bandırma Belediye Meclisinde Başkan Dursun Mirza´nın geçen bir aylık süre içinde gerçekleştirilen hizmetlere ilişkin bilgilendirme sunumu ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

/resimler/2017-11/2/2235596189158.jpg

Yeni Mahallede 1977 ada 8 parsel, İhsaniye Mahallesinde 1260 ada 132 parsellerin şehircilik müdürlüğünün talebi üzerine, Ayyıldız Mahallesinde 887 Ada´da Mahkeme kararı doğrultusunda yapılması istenilen imar değişiklikleri için taleplerin imar komisyonuna havaleler oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. maddesinde yer alan Basınç düşürme ve Ölçüm istasyonlarının plana işlenmesine ilişkin imar komisyonu talebi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 7. Maddesinde 600 Evler Mahallesi 400 Ada 617 parselde 7 mt. Yolun 12 mt çıkartılmasına ilişkin imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 8. Maddesinde Edincik- Başak siteleri 109 ada, 7 parsel ve 175 Ada 2 parsel üzerinde kamu hizmet ve ibadet alanları için imar komisyonunun imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesinde yer alan Vergi dairesince kurulacak satış komisyonunda görev alacak bir meclis üyesi seçimi talebi üzerine Meclis Üyesi Sami Türkmen oy birliği ile seçilerek vergi Dairesi satış komisyonunda görev almak üzere yetkilendirildi.

/resimler/2017-11/2/2236209002083.jpg

Bandırma Belediyesinin olağan Kasım ayı meclisinde en çok tartışılan madde 10. Madde oldu.

Paşakonak´ta Muhtarlık bölgesinde bulunan 502 ada 468-469 ve 470 parsellerin dönemin Belediye Başkanları M. Cemal Öztaylan ve Recep Eraydın tarafından istimlakleri gerçekleştirilmeden üzerinde tasarrufta bulunularak sosyal alan olarak düzenlendiği, bununla birlikte aynı durumda Çınarlı mahallesinde bulunan bazı parsellerde de yol vs yapıldığı,  zor alımlar nedeni ile mağdur olan mülkiyet sahibi İsmet Kartal´ın 11 yıl süren hukuk mücadelesini kazanarak Belediye ye icra getirmesi üzerine konunun hak sahibi İsmet Kartal ile takas anlaşması yapılarak 4700m2 lik mağduriyetine karşılık Levent Mahallesinde 518 ada 32-113-116-119-102 ve 121 parsellerden oluşan 2700 m2 arsanın plan değişiklikleri yapılarak takas karşılığı mağdur İsmet Kartal´a takas olarak verilmesine ilişkin düzenlemenin yapılması için Encümen´e yetki verilmesine ilişkin madde MHP li üyelerin çekimserliğinde oy birliği ile encümene yetki verildi.

/resimler/2017-11/2/2236412596229.jpg

Başkan Mirza, konuya ilişkin detay açıklamasında Öztaylan döneminde yapılan yanlışın bununla sınırlı olmadığını, Liman AVM yanında bulunan Çetin Sever´in kiracı olduğu akaryakıt istasyonunun usule uygun olmadan başkasına satılması üzerine kişinin ticaretine engel olunduğu gerekçesi ile açılan davanın belediye aleyhine sonuçlanması üzerine Çetin Sever´e 1 milyon ödeme yapmak durumunda kaldıklarını açıkladı.

Başkan Mirza, yine Küçük Sanayi sitesi Trafik ışıkları ile Cami arasında bulunan Jandarma Kamil olarak tanımlanan şahsın arsasına kamulaştırma yapılmadan alt geçit yapıldığını bu mağduriyetin giderilmesine ilişkin açılan kamu davasının da Belediye aleyhine sonuçlandığını açıkladı.

/resimler/2017-11/2/2237053072214.jpg

Bandırma Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesi ardından gelen evrak, önerge ve mazeretlerin görüşülmesine geçildi.

Başkan Mirza, Akademi Döğüş sanatları spor kulübünün çeşitli sportif yarışmalarda kazandığı dereceler sonucu Milli takıma sporcu verdiğini, bu sporcuların Atina´da yapılacak yarışmalara katılmak üzere Belediye sporcusu olarak turuncu pasaport hazırlanması gerektiğini Bandırma Belediyesinin Atina´ya gidecek kafile için maddi ödemede bulunmayacağını açıkladı. Talep oy birliği ile kabul edilirken, 600 Evler Mahallesinde bulunan 2 üst geçit´e Bandırma Şehitlerinin İsimlerinin verilmesine ilişkin talebi okundu.

Kapalıspor salonu önünde bulunan üst geçide Şehit Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu, Etimaden önünde bulunan üst geçide ise Astsubay Kıdemli Çavuş Ender Fatih Yılmaz isimlerinin verilmesi kararı oybirliği ile geçerken, Başkan Mirza kararın onanmasının Büyükşehir meclisinde kesinleşeceğini, Bandırma belediye meclisinin aldığı kararın Büyükşehir Meclisine tavsiye niteliğinde olduğunu açıkladı.

Başkan Mirza Müfettiş raporları mütalaasında gündeme taşıdıkları Belediye ye ait iş yerlerinin kira süreleri bitiminde ihaleye çıkartılmasına ilişkin önerinin geçmişten günümüze uzanan uygulamasında iş ve meslek sahibi esnafların ekmeği ile oynanacağı gerekçesi ile bugüne kadar tefe-tüfe oranlarına göre arttırılma yapıldığını, kira süresinin bittiğinde ücretlendirmenin yeniden gözden geçirilerek uygun tarifelerle fiyatlandırmaların yapıldığını açıkladı.

/resimler/2017-11/2/2237293534642.jpg

Mirza, Eleştiri niteliğindeki bu önergenin oylanmayacağını vurgulayarak konuyu Büyükşehir´in ana cadde ve sokaklarda temizlik işleri talebine getirdi.

Başkan Mirza, Büyükşehir´in kendi tasarruflarında bulunan meydan ve ana caddelerde temizlik işi ihalesi şartnamesi hazırladığını, bu süre içinde söz konusu alanların temizlenmesinin Bandırma Belediyesinden talep edildiğini söyledi.

Başkan, Büyükşehir´in temizlik talebini Bila bedelle karşıladıklarını, ayrıca bu caddelerde temizliği yanı sıra yeşil alanlara gereken ihtimamın gösterilmediği için eleştiri alındığını, Büyükşehir´in bu alanların temizlenmesine ilişkin ihale yapması yerine, bu cadde ve meydanların ilan bedellerinin kendilerine devredilmesi üzerine bu çalışmayı Bandırma Belediyesi olarak yapmaya talip olduklarını bildirdiklerini söyledi.

Başkan Mirza 7 Kasım da yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisinde aynı zamanda hem yeni Büyükşehir Belediye başkanının hem de bu maddelerin görüşmesinin yapılacağını açıkladıktan sonra,  9 Kasım´da Bandırma´da önemli bir toplantının müjdesini verdi.

Hürriyet gazetesi ekonomi müdürlüğü, Bandırma Ticaret Odası- Ticaret Borsası ve Belediye´nin iştiraki ile ekonomi zirvesi yapılacağını, bu zirveye gerek bölge, gerekse yut genelinden katılacak iş çevrelerinin katkıları ile Bandırma ve çevresinde yeni iş ve istihdam alanlarına olanak sağlanacağına inandığını vurguladı.

Başkan Mirza, Okullar bazında gerçekleştirdikleri katkılara değinirken tüm okulların çevre düzenlemesi yanı sıra ihtiyaç duyulan 500 spor topu ile her okula bir satranç takımı armağan ettiklerini söyledi.



Anahtar Kelimeler: Meclis Kasım hareketi
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı