Meclis toplandı

Meclis toplandı

Meclis Bandırmayı temsil etmek için SASFAG halk oyunları kafilesini Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya`ya gönderiyor.

BANDIRMA BELEDİYE MECLİSİNDE TEMMUZ AYI TOPLANTISI

Temmuz ayı Belediye meclis toplantısı 05 Temmuz 2013 Cuma günü saat 10.00’da yapıldı. İlk olarak 04 Temmuz 2013 Perşembe gününde yapılması kararlaştırılan Belediye Meclis Toplantısı, çoğunluk sağlanamaması nedeniyle 05 Temmuz 2013 Cuma günü saat 10.00’da gerçekleşti.

Meclis, ilk olarak İmar Planı değişikliği yapılması talebi hakkındaki İmar Komisyonundan gelen Raporların görüşülmesiyle başlarken ardından meclis oturumuna gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesiyle devam edildi.

Ardından Meclis oturumu, kısa adı SASFAG olan Sanatsal ve Sportif Faaliyetleri Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin Halkoyunları ekibinin 23-29 Temmuz 2013 tarihleri arasında Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya’da çeşitli programlara katılmak amacıyla kentimizi ve Belediyemizi  temsilen görevlendirilmeleri ile ilgili yazı görüşüldü.  Ortak tarihi ve kültürü paylaşan Balkan ülkelerinde ülkemizi ve belediyemizi 42 kişiden oluşan Halk Oyunları ekibiyle temsil edecek olan SASFAG ile ilgili yazı oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis gündeminde son olarak kentimizde yol yapım ve onarım işlerinde kullanılması amacıyla 1 adet lastik tekerlekli Loader yükleyici alınmasıyla ilgili Fen İşleri Müdürlüğünden gelen talep yazısı oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye başkanı Sedat Pekel Belediye Meclisi Temmuz Ayı toplantısının ardından yaptığı konuşmada meclis gündeminde yer alan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Pekel, 2009 yılında kurulan ve aradan geçen kısa süreye rağmen önemli çalışmalara imza atan SASFAG’ın bu yurt dışı gezisinde de hem ülkemizi hem de kentimizi başarıyla temsil edeceklerine inandığını söyledi.

Pekel: “2009 yılında kurulan kısa adı SASFAG olan Sanatsal ve Sportif Faaliyetleri Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bandırma’nın onuru ve gururu olan bir derneğidir. Yerine getirdikleri çalışmalarla bizleri Bandırma’da ve bölgemizde çok iyi temsil ettiler. Bunun dışında ülkemiz genelinde de katıldıklarını birçok organizasyonda da Bandırma’nın adını en iyi şekilde temsil etti. Şimdide yurt dışında 23-29 Temmuz 2013 tarihleri arasında Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya’da düzenlenecek programlarda da bizleri başarıyla temsil edecekleridir. Başta gençlerimiz olmak üzere onların aileleriyle de bütünleşerek halkoyunlarının birçok alanında çok güzel örnekler sunuyorlar. Onların bu başarılarıyla bizler büyük gurur duyuyoruz” dedi.

 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı