Meclis toplandı

Meclis toplandı

Erdek´teki askeri lojmanlar yıkılmadan belediyeye verilecek

Erdek Belediye Meclisi´nin eylül ayı olağan birinci toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Alaattin Mahallesi´ndeki bazı ada ve parsellerde imar planı tadilatı yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Sarı, bölgede yer alan Atatürk İlköğretim Okulu´nun, öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle ikili öğretim yapmak zorunda kaldığını vurgularken, ?Bu bölgeleri okul alanına dönüştürüyoruz. Böylece yeni okullar yapılmasına olanak sağlayacağız? dedi.

 ŞAHİNBURGAZ´A HALI SAHA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Erdek´e bağlı Şahinburgaz´a halı saha yapmak için Erdek Belediyesi´nden yer tahsisi istemesi de meclisi gündemine geldi. Büyükşehir´in, Spor Toto Teşkilatı destekli halı sahayı yapması için oybirliğiyle yer tahsisi yapılırken, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Bu halı sahalar bitirildikten sonra zaten ilçe belediyelerine devrediliyor? diye konuştu.

/resimler/2018-9/6/1045543718070.jpg

ASKERİ LOJMANLAR BELEDİYENİN

Toplantıda, Atatürk Mahallesi´nde, 374 ada, 2 parsel üzerinde bulunan askeri lojmanların Erdek Belediyesi´ne devredilmesi için belediye avukatlığı tarafından açılan ?ecri misil? davası görüşüldü.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, konuyla ilgili şu bilgiyi verdi:

?1980 yılı öncesinde bu lojmanların bulunduğu bölge belediyemiz tarafından kamulaştırılmıştı. 1980 darbesinin ardından yeri, bu kez Milli Savunma Bakanlığı kamulaştırarak kendisine aldı. Buna itiraz etmek için açtığımız davayı 1985 yılında kazandık. Bunun üzerine, ilgili bakanlıktan, geriye dönük 10 yıl için alacaklarımızı istemek için ?ecri misil´ davası açtık. Mahkeme, bize 60 bin lira ödenmesine karar verdi. Askeriye, şimdi bize, bu lojmanları yıkarak, araziyi teslim etmek istiyor. Burada 18 daire var. Bu dairelerin ekonomik değeri yüksek. Bu nedenle biz, alacağımız olan 60 bin liradan vazgeçersek ve anlaşırsak, onlar da bu lojmanları yıkmadan bize devredecekler. Bu durumda belediye kârlı çıkacak.?

Meclisten oybirliğiyle çıkan kararla bu lojmanların, yıkılmadan belediyeye tesliminin sağlanması için askeriye ile anlaşma yoluna gidilmesi karar altına alındı.

Toplantıda, belediye personeline maaş ödenmesi için belediye başkanlığına, İller Bankası´ndan kredi alınması konusunda yetki verilmesi konusu da görüşüldü. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yaklaşık 9 milyon lira kredi çekmek istediklerini belirterek, bu paranın kesinlikle personel alacakları için kullanılacağını açıkladı. Toplantıya katılan AK Partili iki üyeden biri olan Pakize Ciciler, bu kredinin tümüyle personel alacakları için ödenmesi koşuluyla ?evet? oyu kullanırken, diğer AK Partili üye Ceyhun Mırız ise ?ret? oyu kullandı. Kredi çekilmesi, CHP grubu ve Pakize Ciciler´in oylarıyla kabul edildi.

Toplantıda ayrıca belediyenin norm kadrosunda değişiklik yapılarak, bir şoför kadrosunun iptal edilip yerine ?eğitmen? alınması, Yukarı Yapıcı Mahallesi´nde bulunan mezarlığın yanına yapılmak üzere 2500 metre karelik yeni mezarlık yeri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nce istenen yer tahsisi de uygun görüldü. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Meclis toplandı
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı