Mazallah, Allah korudu

Mazallah, Allah korudu

Temel kazısı, 3,5 katlı yığma komşu binanın temeline girince felaketin eşiğine gelindi.

Bandırma´da bugün yeni bir inşaat´ın temel kazısında 3,5 katlı yığma komşu binanın temeline girilince felaketin eşiğine gelindi.

Bandırma 17 Eylül Mahallesi Sanayi Sokak Numara 25 te meydana gelen olay, görenlerin yüreğini ağzına getirdi.

Altında 2 iş yeri, üzerinde 3 ailenin yaşadığı 17 Eylül Mahallesi Sanayi Sokak 25. numaralı yığma binanın bitişiğinde başlayan temel kazısı, yapısal denetimlerdeki zafiyeti gözler önüne taşıdı.

Günlerden pazar, saat 15.00 suları idi. 17 Eylül Mahallesi Sanayi sokaktaki hafriyet çalışması, denetimden uzak iş makinesinin paletleri altında hızla derinleşen temel kazısı yandaki 3,5 katlı yığma binanın temeline kayınca olanlar oldu.

Yığma binanın iş yeri olarak kullanılan zemin katındaki duvar aniden çöktü ve işyerinde bulunan, masa, sandalye, koltuk, Bilgisayar duvarla birlikte inşaat çukuruna düştü.

Bir anda ortalığı kaplayan toz bulutu, binanın diğer bölümlerininde göçme korusuna karıştı.

Çevreden bağırışmalar, binada oturanlara seslenip, boşaltılması sağlanlası ardından başlatılan güvenlik önlemleri için önce Trafik Polis geldi.

Trafik Polisi sokağı trafik´e kapatırken, Zabıta bina çevresine güvenlik bandı çekti.

Kayma risk´i yüksek olan bina ve çevresi kapatılarak, olası yıkılmaya karşı can güvenliği alınırken olay bir gerçeği ortaya çıkarttı.

Yapı denetimleri ne iş yapar?... Yapı Denetimi ve İş Güvenliği kurumlarını kim denetler?

/resimler/2016-12/4/2303477981757.jpg



kemal bey
5.12.2016 12:50:15
Bandırmada %90 inşaatlar tehlikeli ne file var ne çalışma saatlerine uyan var kim kime dum duma ne kontrol eden var şikayet ettinmi zabıtaya daha telefonda ilk sözü mahkemeye başvurma hakkınız var.Neyse bir dünya zabıta neye bakıyor anlamadık polisten çok zabıta var ama inşaatlar çok tehlikeli bir biçimde devam ediyor.Güvenlik önlemleri sıfır.kemal ...

mustafa poyraz
9.12.2016 08:28:25
Belediyeye acil çağrıda bulunuyorum inşaatları bandırmamı balıkesirmi kim inceleyecekse incelesin.Yeter her yer inşaat pisliği zorluğu ve tehlikesi ile dolu sokak yürümeye korkuyoz.Nerde o eski bandırma.

Anahtar Kelimeler: Mazallah Allah korudu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli