Mavi Kapaklarla adım adım hedefe

Mavi Kapaklarla adım adım hedefe

Bandırma sahiplendi mavi kapaklar engellilere hayat oluyor.




Haber-Fotoğraf Hakan ÇAPAR

3 Aralık Dünya Engelliler günü öncesi Paşabayır Mahalle Muhtarlığında mahalle sakinlerince toplanan kapaklar Engelliler Derneğine teslim edildi.
Yaman Egeli 5/a sınıfı öğrencileri de kampanyaya kendi topladıkları kapaklarla destek verdi.

Her Kapak Bir Adım” sloganıyla başlatılan kampanyaya destekler sürüyor.
Duyarlılık gösteren ve çöpe gidecek kapakların bir yerde toplanmasını saplayan Bandırmalılar, desteklerini göstermek için toplanan kapakları Bandırma Engelliler Derneğine teslim ediyor.
Son olarak Paşabayır Mahallesi muhtarlığında toplanan kapaklar kampanya için teslim edildi.
Okullarında ve çevrelerinde yürüttükleri çalışma ile bir aylık bir sürede yaklaşık 2 bin 500 kapak toplayan Yaman Egeli İlköğretim Okulu 5/a sınıfındaki öğrenciler de öğretmenleri ile birlikte muhtarlığa gelip topladıkları kapakları teslim ettiler.

Paşabayır Mahallesi Muhtarı Fuat Şentürk'ün aracılığıyla ve mahalle sakinlerinin destekleri ile toplanan yaklaşık 200 kilo ağırlığındaki kapak dün Bandırma Engelliler Derneğine teslim edildi. Daha öncede mahalle sakinlerince toplanan kapakları Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Uçar'a teslim eden Fuat Şentürk, Öncelikle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz. Kapak kampanyasını devam ettiriyoruz. Bu kampanyaya 7'den 70'e herkesi davet ediyoruz. Mahalle sakinleri olarak elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kapakları teslim alan Dernek Başkanı Hüseyin Uçar, desteklerden dolayı mahalleliye ve muhtar Şentürk'e teşekkür etti.

 

Kısa bir konuşma gerçekleştiren Uçar, 3 Aralık'ta Bandırma Belediyesi ve Engelliler Derneği olarak bir dizi etkinliğimiz var. Bu etkinlikleri yapmaktaki amacımız şehrimizde yaşayan insanlarımızın engellilere karşı duyarlılığı artırmak. Mavi kapak kampanyasının başlatıldığı günden bu yana Bandırma'da yaşayan insanlarımızın bu konuya hassasiyetleri gün be gün ortaya çıkıyor. Bu duyarlılık kişisel bazda değil toplumsal bazda çok daha geniş bir kitleye yayılmalı. Bu gün her insan bir engelli adayıdır. Engeller ise ancak birlikte aşılabilir. Kapak kampanyası 2012 yılında da devam edecek.” diye konuştu.

 

Her projede kendilerine destek veren isimleri de unutmayan Bandırma Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, kampanyanın hedefine ulaşması ve hızla devam etmesi için büyük çaba gösteren Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel'e ve Başkan Yardımcıları Dursun Mirza ile Ozan Onur'a da teşekkür etti.Kampanyaya destek vererek kapak toplayan Yaman Egeli İlköğretim Okulu 5/a sınıfı öğrencilerinin öğretmeni Cennet Yıldırım, Biz bu çalışmayı yaklaşık 1 aydır yapıyoruz. Gelen her kapağı topluyoruz. Önemli olan çocuklarımızın toplumsal dayanışmayı öğrenmesi ve engellerin aşılması. Biz hangi etkinlik olursa olsun sınıf olarak elimizden geldiğince katılım göstermeye çalışacağız.” diye konuştu. 25 öğrencilik 5/a sınıfı yaklaşık 2500 kapak topladı ve muhtarlığa teslim ederek Engelliler Derneğine ulaşmasını sağladı.





mahalleli
14.03.2013 03:16:42
muhtar 1 ay kapak topladı sonra bıraktı.şimdi neden devam etmiyor.yoksa sorumluluk ağır mı geldi?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı