Matematikte yeni yöntem

Matematikte yeni yöntem

DraMath isimli Etwinning projesine 10 okul Türkiye’den, 2 okul Azerbaycan’dan ve 1 okul da Litvanya’dan katıldı.

Drama ve Matematiği bir araya getiren proje: DraMathGönen, Mehmet, Ahmet Genç Ortaokulu Matematik Öğretmeni Filiz İşlek’in de yer aldığı drama ile matematiği bir araya getiren DraMath isimli Etwinning projesine Türkiye’den,10 okul, Azerbaycan’dan, 2 okul Litvanya’dan ise 1 okul katıldı.

Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu Matematik Öğretmeni Filiz İşlek’in de yer aldığı drama ile matematiği bir araya getiren DraMath isimli Etwinning projesine 10 okul Türkiye’den, 2 okul Azerbaycan’dan ve 1 okul da Litvanya’dan katıldı. 

Öğrencilere matematik derslerinde eğlenceli bir eğitim ortamı oluşturmayı hedefleyen projede öğrenciler drama ile matematiği kullanarak harika ürünler oluşturuyorlar. 

Senaryo yazma, yaratıcı drama yazma ve canlandırma etkinliklerinde öğrenciler aktif olarak rol alarak yeni nesil eğitim-öğretim  araçları kullanmayı öğrendiler.

 Öğrendikleri web 2.0 araçları sayesinde güzel etkinlik ve oyunlar ortaya çıkaran 7. Sınıf öğrencileri de sürece aktif olarak katılarak başarılı bir proje süreci geçirdiler.

Projenin “Deha canlandırma” etkinliği kapsamında Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu öğrencileri öğretmenleri Filiz İşlek’in rehberliğinde bir oyun hazırlayıp sahnelediler. 

Bu oyunda dünyada ilk 10’a giren okul öncesi öğretmeni Nurten Akkuş’u canlandırdılar.

Öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde kaleme aldıkları matematik senaryolarını, projedeki diğer öğrencileri senaryodan çıkarıp bunu drama haline getirerek dijital bir kitap haline getirdiler.

Yine projedeki bir diğer arkadaşı da bu dramaları sahnelediler.

Proje kapsamında Pi günü etkinliklerinde depremden etkilenen 10 ili anacak farkındalık pi çalışmasına imza atmış oldu. 

Her okul pi sayısının sonsuz diziliminde kendisine verilen ili bulup bunu video haline getirdi.

Proje kapsamında uzmanlardan drama eğitimi alındı. Ülkemizin önemli isimleri ile söyleşiler ve toplantılar yapıldı. 

Önce projeye danışmanlık yapan Doç. Dr. Esen Ersoy proje ekibine bir drama eğitimi verdi. 

Bu toplantının ardından sırasıyla Matematik Öğretmeni içerik üreticisi Eser Dilsöz, yurtdışında en iyi 10 öğretmen arasına seçilen Nurten Akkuş ve milli güreşçimiz, dünya şampiyonu Yasemin Adar ile söyleşiler yapıldı. 

Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği bu söyleşiler, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşama fırsatı verdi.

"DraMath" projesi, öğrencilere sadece matematik dersini eğlenerek, yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı sunmakla kalmadı, aynı zamanda uluslararası işbirliği ve kültürel anlayışı da pekiştirdi. 

Farklı ülkelerden gelen öğrenciler, birlikte çalışarak birbirlerinin kültürlerini ve deneyimlerini paylaştı. 

Aynı zaman da dijital ve sosyal becerilerini de geliştirmelerine yardımcı oldu.

"DraMath" projesi, matematik eğitiminde yenilikçi ve öğrencinin yaratıcılığını merkeze alan bir yaklaşım benimseyerek öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştiriyor ve onlara matematikteki kavramları yaparak-yaşayarak gerçek hayat problemlerine dönüştürerek daha iyi anlama fırsatı sunuyor.



Anahtar Kelimeler: Matematikte yöntem
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı