Marmarabirlik gözünü İskandinav ülkelerine dikti.

Marmarabirlik gözünü İskandinav ülkelerine dikti.

-Marmarabirlik'ten Danimarka, İsveç ve Norveç'e saha çıkarması”

Marmarabirlik gözünü İskandinav ülkelerine dikti.

-Marmarabirlik’ten Danimarka, İsveç ve Norveç’e “saha çıkarması”

-Başkan Hidamet Asa”Amacımız bu ülkelerdeki pazar payını daha da arttırıp, yeni pazar alanları açmak”

Yıllık ihracatı 5 bin tona ulaşan ve yıl sonu hedefini de 6 bin ton olarak belirleyen Marmarabirlik yeni Pazar arayışlarında gözünü İskandinav ülkelerine dikti. Geçtiğimiz hafta Danimarka, İsveç ve Norveç’e çıkarma yapan Hidamet Asa başkanlığındaki Marmarabirlik heyeti, bu ülkelere gerçekleştirdiği zeytin ihracatını arttırmak ve Marmarabirlik’i tanıtmak  amacıyla çeşitli temaslarda bulundu.

İHRACATIN YÜZDE 50’Sİ MARMARABİRLİK’TEN

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, beraberinde  Satış ve Pazarlama Müdürü Tuncay Kural ve  Avrupa Temsilcisi Süleyman Davarcı olmak üzere  Danimarka, İsveç ve Norveç’i kapsayan İskandinav ülkelerine 6 günlük  saha çalışmasında bulundu.

Geçen hafta gerçekleşen yurt dışı saha çalışmasında ilk durak Danimarka idi. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa,  Türkiye’den sadece  bu ülkeye yapılan zeytin ihracatının  yılda 300 tonu  bulduğunu ve bunun yüzde 50’sinin Marmarabirlik tarafından karşılandığını söyledi. Birlik Başkanı Asa  “ Danimarka’da yaptığımız görüşmeler ve alt yapı  çalışmaları doğrultusunda damak tadına hitap edecek ürün çeşitliliği ve ambalajlama ile  pazardaki payımızı arttırabileceğimizi gördük. Hedefimiz  Türkiye’den gerçekleşen zeytin ihracatının yüzde 80’inine sahip olmak” dedi.

Danimarka, İsveç ve Norveç’teki görüşmelerin ihracatı arttırma anlamında çok olumlu geçtiğini söyleyen Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa  “Bizim  bu yurt dışı saha çalışmamızdaki amacımız, Avrupa’da yeni pazar alanları açmak ve var olanları da arttırmak idi. İskandinav ülkelerinde büyük marketlerde, zincir marketlerde varız. Bu ülkelerde Türk kökenli yurttaşlarımız da var, diğer etnik kökenlerde. Tüketicinin damak tadına uygun ürün çeşitliliğini oluşturmak amacıyla yaptığımız  saha çalışmalarında  elimize bir çok veri geçti. AR_GE birimimizle bunları değerlendirip, Danimarka, İsveç ve Norveç pazarında  kalıcı ve sürekliliği olan ürünler piyasaya  sunup etnik ve etnik dışı tüketiciye ulaşmayı  hedefliyoruz” diye konuştu.

YENİ PLANLAMA VE YENİ HEDEFLER

Danimarka, İsveç ve Norveç’e gerçekleştirilen gezi sonrası değerlendirmede bulunan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa şöyle konuştu:

“ Amacımız bu ülkelere gerçekleştirdiğimiz pazar payını nasıl daha da arttırıp kalıcı hale gelebiliriz. Yapılan saha çalışmaları sonrasında Marmarabirlik’in  yurt dışına gerçekleştirdiği satışlarda yeni planlamalar yapmasının ve yeni hedefler koymasının yararlı olacağı sonucuna vardık. Özellikle ürün çeşitliliğini arttırmasının, farklı  ebatlarda ambalajlama sistemine geçmesinin, pazar kurallarına, taleplerine ve dinamiklerine  uymasının  satışlarımızın artmasında ve sürekli olma

sında  etken olacağı ortaya çıktı. 2013’ü 5 bin ton ihracatla kapatan ve bu yıl da iş yılı ihracatımız ( 19 Eylül tarihine kadar) 4 bin 500 tonu bulan Birliğimizin yıl sonu hedefi 6 bin ton. Önümüzdeki yıl  ihracatımızı daha da arttırmak için yeni planlamalar yapmayı hedefliyoruz”.

 

 

 



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı