Marmara denizi İçin Ortak Eylem Planı

Marmara denizi İçin Ortak Eylem Planı

Marmara Belediyeler Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleri ve işbirliğiyle 4 Haziran 2021, Cuma günü “Marmara Denizi’nde Müsilaj Problemi ve Çözüm Önerileri” başlıklı çevrimiçi çalıştay düzenleyecek

- MARMARA’NIN BAŞKANLARI DENİZ SALYASI İLE MÜCADELE İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDECEK
- MARMARA DENİZİ ORTAK EYLEM PLANI İÇİN MARMARALI BAŞKANLAR BAKAN İLE BİR ARAYA GELİYOR
Marmara Belediyeler Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleri ve işbirliğiyle 4 Haziran 2021, Cuma günü “Marmara Denizi’nde Müsilaj Problemi ve Çözüm Önerileri” başlıklı çevrimiçi çalıştay düzenleyecek. Bu çalıştayın çıktıları ışığında 6 Haziran 2021, Pazar günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yönetiminde ve MBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın ev sahipliğinde;  Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan MBB üyesi Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanları ile Çanakkale ve Yalova Belediye Başkanları ve MBB Encümen Üyesi Başkanların katılımıyla yapılacak olan toplantıda Marmara Denizi Ortak Eylem Planı konuşulacaktır.

Misyonlarından biri Marmara Denizi’ni korumak için birlikte hareket etmek olan Marmara Belediyeler Birliği (MBB) merkezi yönetim, yerel yönetimler, üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla birlikte bir ortak eylem planı geliştirme hedefi doğrultusunda çalışmalar yürütmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleri ve işbirliğiyle düzenlenecek “Marmara Denizi’nde Müsilaj Problemi ve Çözüm Önerileri” başlıklı çevrimiçi çalıştay bu hedefin önemli bir adımını oluşturmaktadır. 4 Haziran’daki çalıştay programında Marmara Denizi’nin mevcut çevresel durumu ve bunun deniz ekosistemine etkileri, kentsel atıksu yükü ve projeksiyonlar, su ürünleri ve turizm başta olmak üzere çevre yönetiminin sektörel etkileri, tarımsal kirlilik ve gemilerden kaynaklı kirlilik konuları ele alınacaktır.
Deniz salyasına ivedilikle çözüm üretmek ve Marmara Denizi'nin çevre yönetimini ortak bir anlayışla ele almak üzere yapılacak olan toplantıyı müteakip Marmara Denizi'ne ilişkin eylem planı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kamuoyuna açıklamada bulunacaktır.
Çalıştay programı ekte müsailaj fotoğraflarıyla birlikte sunulmuştur. 



Çevrimiçi Çalıştay: Marmara Denizi’nde Müsilaj Problemi ve Çözüm Önerileri
Tarih: 4 Haziran 2021, Cuma
Saat: 10.00
Mecra: Zoom ve youtube.com/user/MarmaraTV
Basın Açıklaması: Marmara Denizi Ortak Eylem Planı
Tarih: 6 Haziran 2021, Pazar
Saat: 13.00
Yer: Tryp by Wyndham
Körfez, Liman Cd. No: 88 Başiskele/Kocaeli



Anahtar Kelimeler: Marmara denizi Ortak Eylem Planı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı