Manyas'ta 24 Kasım kutlaması

Manyas

Manyas'ta 24 Kasım Öğretmenler günü törenle kutlandı.

24-Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.

24-Kasım-Pazar Günü Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir, şube müdürleri, okul müdürleri ve bir gurup öğretmenle birlikte Atatürk Anıtına çelenk sundu. Salur MTAL tarafından hazırlanan program ise Pazartesi günü (dün) Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda ders bitimi sonrası başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlama da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajı okunmasıyla devam etti. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı İmam-Hatip Ortaokulu Arapça öğretmeni Melek Demir yaptı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir ,öğremenin eğitimin her alanında var olduğunu, hep bir olduklarını, biri çok kullandıklarına vurgu yaptı.

Şehit düşen öğretmenlerin slayt gösterisi eşliğinde Salur MTAL Müzik öğretmeni Gözde Bozer ağıt yaktı. Yine Salur MTAL öğretmenlerinin sergilediği “Öğretmenler Odası “adlı skeç beğeniyle izlenirken, İlçemiz Kaymakamı Muhammed Kaya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir’e başarı belgesini verdi Kaya yaptığı kısa konuşma da tüm öğretmenlerin başarılı olduğuna inandığını ve eğitimde ki başarının bunun göstergesi olduğunu söylerken öğretmen konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren 1-Merve Erol  ve 2-Kübra Gürer (Salur MTAL) 3-Gülcan Biçer (Anadolu Lisesi) ödüllerini Kaymakam Muhammed Kaya verdi.

Oratokullar şiir dalında 1-Ela Deniz (Akçaova OO) 2-Buse Dalmış (İHO) 3-Eslem Kılıç (Kızıksa OO) ödüllerini Belediye Başkanı tancanBarçin verdi. Resim dalında ise 1-Hazar İlbey Efe 2. Ve 3. Umut Kahraman Enes Cangüloğlu (İstiklal İlkokulu) ödüllerini Milli Eğitim MüdürüYüksel demir verdi. Program müzik dinletisiyle sona erdi. Akşam ise Belediye yeni düğün salonunda tüm öğretmen ve konuklara yemek verildi. Etkinliğe İlçe Emniyet Amiri Enes Dündar, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Erdinç Boztepe, AK Parti İlçe Başkanı Yıldız Barçın, Mal Müdürü Aslı Eren ile emekli öğretmenler katıldılar.



Anahtar Kelimeler: Manyas' Kasım kutlaması
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli