Manyas’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutlandı.

Manyas’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutlandı.

Manyas ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

Manyas ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

Manyas İlçesinin kurtuluş günü dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk Anıtına ilçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunumu ile başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin yaptığı konuşmada "Türkiye'nin yeni yüzyılın da tıpkı geçmişte kurulan tuzaklar gibi hatta daha sinsi ve tehlikelileri kurulmaya devam etmektedir. 

Bizlere düşen kardeşliğimizi unutmadan birlik ve beraberliğimizi bozmadan sabır ve gayretle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda tam bağımsız bir Türkiye için mücadele etmektir. " Konuşma sonrası Belediye Başkanı Tancan Barcin, kurum amirleri, gaziler İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, jan. Ütğm. Fatih Ergün’e Türk Silahlı Kuvvetlere olan bağlılıklarını gösterdiler. 

Etkinlikler bu akşam fener alayı ve sanatçı Burcu Güneş'in sahne alacağı halk konseri ile devam edecek.

Törenlere Gönen Kaymakamı Manyas Kaymakam Vekili Dr. Arslan Yurt, kurum amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Yücel Günay ve siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldılar.   Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı