Manyas CHP, Av. İsfendiyar Ülker ile devam

Manyas CHP, Av. İsfendiyar Ülker ile devam

Manyas'ta Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe kongresinde başkan Av.İsfendiyar Ülker yeniden güven tazeleyerek görevine devam sonucu çıktı.

 Manyas'ta Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe kongresinde başkan Av. İsfendiyar Ülker yeniden güven tazeleyerek görevine devam sonucu çıktı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kongre de verilen önerge ile divan başkanlığına CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin getirildi. 

Kongre de yönetim kurulu üyesi Ali Erkan faaliyet ve hesap raporunu okuduktan sonra ilk sözü Belediye Başkanı Tancan Barcin aldı. 

Barcin, “9.5 yıllık başkanlığım sürece bana güvenen vatandaşlarımın yüzlerini kızartacak bir işim olmadı. Beni Belediye Başkanı yapan üyelerimize ve vatandaşlarımıza bir kez teşekkür ediyorum. Değişimlere yerelden başlamalıyız, birazdan ilçe örgütü seçimi olacak aday 16 yıldır ayni aday, olan delegenin %80’i ayni delege, ne değişti? Belediye Başkanlarını kendi jokerleri gibi görmeleri, alınacak işçiler, yapılacak işlere kadar, istediklerini yaptırmaya çalışmaları hiç hoş değil, meclis üyelerini belirlemeleri, bazı kişileri zorlamaları hoş değildir. İlçe Başkanlığı kendi egolarını tatmin etme yeri değildir. İlçe başkanını ne il toplantılarında ne de resmi bayramlar da görmeniz mümkün değil. 2024 seçimlerinde ben de değişime uyuyor ve Belediye Başkan adayı olmuyorum, Her şeye rağmen görevimin son gününe kadar partimin kazanması için var gücümle çalışacağım, bundan emin olabilirsiniz“ diye ilçe başkanı Ülker’e ağır eleştiriler de bulundu. 

İlçe başkanı Av. İsfendiyar Ülker ise ağırlıklı olarak genel siyaset üzerine konuşurken kendisine yöneltilen eleştiriler için polemiğe girmek istemediğini belirterek “Belediye Başkanlarına sesleniyorum, ilçe seçim kongrelerinde müdahil olmayın, işinizi yapın, şu anda Manyas’ta CHP’de altı tane aday adayı var, ülkenin durumuna rağmen aday adayı oluyorsa hepsini tek, tek kutluyorum., Son seçimlerin yenilgisinin herkes tarafından sorgulanması gerektiğini söylerken, niçin tarlalarımız Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu gibi üretim yapılıp, değerlendirilmedi.  Belediye Başkanı Tancan Barcin’in seçimler de vatandaşlara çamura bastırmama sözünü tuttuğunu söyledi ve teşekkür etti. Kendisine yöneltilen eleştiriler için polemiğe girmek istemediğini belirterek “Belediye Başkanlarına sesleniyorum, ilçe seçim kongrelerinde müdahil olmayın, işinizi yapın, şu anda Manyas’ta CHP’de altı tane aday adayı var, ülkenin durumuna rağmen aday adayı oluyorsa hepsini tek, tek kutluyorum. "dedi.

 Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir’de şu an AK Parti ile oy farkı 80 bin olan oy farkının 20 bine düştüğünü söyledi, Serkan Sarı; “CHP Balıkesir ve ilçe örgütleri inançları inandıkları uğruna verdikleri mücadele anlamını buldu. Bizim şiarımız da umutsuzluk yok, olmayacaktır, CHP’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk yokluklar içerisinde başlattığı mücadeleye emperyalistlerle mücadele etti, hiçbir zaman geri adım atmadı. Şimdi ise bir zorbaya karşı mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz yoldaşlık mücadelesidir, bizim mücadelemiz de yürüyenler devrimcilerdir, bizim mücadelemiz örgüttür.” dedi.

CHP İl Başkanı Erdem Köybaşı ise “Cumhuriyete husumet duyanlar Cumhuriyet’in 100. yılında başında bulunmamalıydı, ancak hiç kimse örgütlerimizin yaptıkları çalışmaları göz ardı edip, buralardan başarısızlık hikâyesi yazmaya kalkışmasın. Umuyorum ki Manyas’ta da her şey çok güzel olacak, mahalle delege seçimlerinde genç ve cinsiyet konularında ısrarcı oldum, değişim, yenilenme budur. Bundan sonra listeler de genç ve kadına ne kadar yer verilmiş ona bakacağız. Bundan sonra on sekiz kongremiz daha var, bakalım ne kadar yenilik ve değişim istiyoruz. “ dedi. 

Kongre de Mehmet Tüm, Hilmi Okur, Behiç İstanbulluoğlu’ da birer konuşma yaptılar.Daha sonra blok halinde tek liste halinde seçime geçildi. 16 yıldan bu yana CHP ilçe Başkanı olan Av.İsfendiyar Ülker yeniden ilçe başkanlığına seçilirken, yönetim kuruluna ise 1-Korkmaz Arat , 2-Birol Aydın 3-Nisanur Çoban, 4-Meltem Danç 5-Ahmet Erden 6-Ali Erkan 7-Osman Zeki Güngör 8-Hakan Özel 9-Aysun Özgan 10-Sadettin Şen İl delegeliklerine ise 1-Selahattin Bağış 2- Tacettin Bozkurt 3-Aydın Büyükeren 4-Çağdaş Canbay 5-Erdoğan Çağlar 6-Yusuf Çelkin 7-Niyazi Demir 8-İbrahim Ergen 9-Şenol Övün 10- Güntürk Ülker seçildiler. Kongreye , Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, AK Parti  İlçe Başkanı Yücel Günay, İYİ Parti İlçe Başkanı Özcan Biçer, Bandırma geçmiş dönem Belediye Başkanı Dursun  Mirza, Gömeç İlçe Başkanı Ahmet Ercan, Bigadiç ilçe Başkanı Zafer Göksel, Kepsut ilçe Başkanı, Ziraat Odası başkanı Kudret Özden, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Semih Keleş, Şoförler Odası Başkanı Aslan Pilaz ile çok sayıda çevre ilçelerden partililer katıldılar.       Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS



Anahtar Kelimeler: Manyas . İsfendiyar Ülker devam
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı