Manşet'te buluştular

Manşet

Bandırma Belediyesi’nin üç kadın üyesi: “Kadınlar, güçlerinin farkında olmalı”

Bandırma Belediye Meclisinin üç kadın üyesi “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”yle ilgili düşüncelerini açıkladılar.

Meclisin CHP’li üyesi Av. Merve Polat, Ak Partili üyesi Oya Yücel ve İYİ Parti’den Aydilek Gönenç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kadın-erkek eşitliği konusunda bir “farkındalık günü” olarak düşündüklerini belirttiler.

Meclisi kadın üyeleri, cinsiyet ayrımcılığını istemediklerini, ancak kadın-erkek eşitliğinin toplumsal yaşamda yerini bulmasını amaçladıklarını vurgulayarak, şunları söylediler:

“Kadın, toplumsal yaşamın içinde daha fazla rol almalı. Siyasette de durum aynı. Partilerin, meclislerde yer alacak kadın üyeleri kontenjanlarla belirlemeleri doğru değil. Örneğin Bandırma gibi çağdaş bir kentin 31 kişiden oluşan belediye meclisine bile sadece 6 kadın üye var. Bu sayının yetersizliği ortada. Oysa kadın varsa gerçek demokrasiden söz edilebilir.”

Meclisin kadın üyeleri, kadınların güçlerinin farkında olmaları gerektiğine dikkati çekerlerken, “Kadınlarımızın kendilerine özgüvenleri yüksek olmalı. Toplumsal ve siyasi yaşama katılma konusunda daha cesaretli olmalılar” diye konuştular. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Manşet' buluştular
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli