MANAVGAT’ta BULUŞUYORLAR

MANAVGAT’ta BULUŞUYORLAR

HAYATI KAÇIRMAYANLAR KULÜBÜ MANAVGAT’TA BULUŞUYOR

40 yaş üzeri dört kadından bir tanesi idrar kaçırma problemi yaşıyor. Bu sorunu konuşmak ve insanları bilinçlendirmek için şehir şehir gezen Hayatı Kaçırmayanlar Kulübü’nün seminerleri devam ediyor.Canped ve Kontinans Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği farkındalık projesinin İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’densonra şimdiki durağı ise Antalya.Manavgat Belediyesi'nin ev sahipliğinde Nergis Kumbasar'ın sunumuyla düzenlenecek seminer 9 Ocak Perşembe günü saat 14.00'da İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde gerçekleşecek.İdrar kaçırmanın nedenleri ve çözüm yollarının konuşulacağı seminerde Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan ile Kontinans Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. İlker Şenkonuşmacı olarak yer alacak.

Günümüzde kontrol edilemeyen ve istemsiz idrar tutama halinden dolayı birçok insan idrar kaçırma problemiyle karşı karşıya kalıyor. Kadınlarda doğum sonrası ise bu sayı katlanarak artmakta. Şehir şehir gezerek idrar kaçırma problemi konusunda kadınları bilinçlendirmeyi kendilerine görev edinen Hayatı Kaçırmayanlar Kulübü,Antalya’ya geliyor. Canped ve Kontinans Derneği'nin başlattığı,ManavgatBelediyesi'nin ev sahipliğinde Nergis Kumbasar'ın sunumuyla düzenlenecek seminer,9 Ocak Perşembe günü saat 14.00’da İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde gerçekleşecek.İdrar kaçırmanın nedenleri ve çözüm yollarının konuşulacağı seminerde Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan ile Kontinans Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. İlker Şen konuşmacı olarak yer alacak.

2017'de başlayan Türkiye’de 7 milyon kadına ve 4 milyon erkeğe ulaşan "Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen" projesinin devamı niteliğinde gerçekleşen "Hayatı Kaçırmayanlar Kulübü" projesi ekibi, bu sene Türkiye'yi turlayarak halkı idrar kaçırma sorunu hakkında bilgilendirmeyi planlıyor.

Hayatı Kaçırmayanlar Kulübü Antalya’dan sonra Adana’da olacak

Hayatı Kaçırmayanlar Kulübü’nün düzenlediği, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’de yoğun katılımın sağlandığı seminerlerAntalya’dan sonra da şehir şehir gezmeye devam edecek.Proje kapsamında Antalya’dan sonra ise bir sonraki durakŞubat ayında Adana olacak. Hayatı Kaçırmayanlar Kulübü Adana’dan sonrada Gaziantep, Erzurum ve Trabzon belediyelerinde bilgilendirme seminerleridüzenleyerek toplamda 9 şehirde kadınları idrar kaçırma konusunda bilinçlendirerek daha sağlıklı olmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Bilgilendirme seminerleriyle birlikte Nergis Kumbasar sokak röportajları ile konuyu daha çok kadına duyurmayı amaçlıyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
Hakan Akar – hakan@dilanbaransel.com – 0534 603 56 38
Alp Türkalp – alp@dilanbaransel.comcom – 0535 818 12 86
Gülin Misket – gulin@dilanbaransel.com– 0534 494 24 60



Anahtar Kelimeler: MANAVGAT’ BULUŞUYORLAR
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli