M.Ali Koç`un düşü gerçekleşiyor

M.Ali Koç`un düşü gerçekleşiyor

GÖNEN /Burak DEMİRELLİ

Gönen`in yetiştirdiği önemli isimlerden birisi Genel Merkezi

İzmir`de bulunan Bağımsız Belediyeler ve Mahalli İdareler Sendikası Eski Genel Başkanı Mehmet Ali Koç`un köylerin Belediye statüsüne alınması düşü gerçekleşiyor.

Aslen Gönen Muratlar Köyü`nden olan Mehmet Ali Koç 2009 yerel seçimleri sonrası yaptığı Basın açıklamasında Köylerinde Belediye seçimlerinde söz sahibi olmasını dile getirmesinden sadece 2 yıl geçti. Koçu`un yerel seçimler sonrasında ki bu çağrısı hayata geçiyor.

Koç 2009 yerel seçimleri sonrası yaptığı basın açıklamasında Köylerde artık Belediye Başkanlarını seçmelidir diyerek, Türkiye genelinde büyük şehir belediyeleri 50 km alanlarda köyler dahil hizmet verme durumuna geçmiştir. Bu durumdan vazgeçilerek il Belediyelerinin bütün İl`de ki köylere hizmet verecek şekilde plan proje geliştirmesi gerekmektedir. Bir Muhtar birkaç aza ile zengin köy bütçeleri plansız programsız boşa harcamaktadır. İl genel Meclis üyelikleri kaldırılarak Bütün köy halkları da Belediye Başkanlığı seçimlerine katılmalıdır demişti. İşte Koç`un bu açıklamasından 2 yıl sonra Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın yaptığı açıklamalar ile Balıkesir dahil 12 İl`in büyük şehir statüsüne geçirilecek olması ve Büyük şehirlerde hizmet alanı olan 50 Km sınırının da kaldırılarak bütün köylerin de artık belediyelerden hizmet alarak hem de Büyük Şehir ve İlçe Belediye Başkanlarını seçecek olması Koç`un açıklamalarının ne kadar etkili ve haklı olduğunu ortaya koyuyor.



26.01.2015 21:34:28
danışman kadrosuna eş dost yerleştiren milletvekillerine koç gibi aydınları görmeli

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli