Mahkûmlardan Bandırma Vapuru maketi

Mahkûmlardan Bandırma Vapuru maketi

Mahkumlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a taşıyan Bandırma Vapuru maketi hazırladı.

Mahkûmlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını 19 Mayıs 1919'da Samsun'a  taşıyan çıkışının Bandırma Vapuru maketi yaptı.

İŞKUR İl Müdürlüğü ile İlk adım Halk Eğitimi Merkezi ortaklığında açılan Model Gemi Yapımı Kursu'na katılan Samsun T Tipi Kapalı İnfaz Kurumundaki 17 tutuklu ve hükümlü, gemi atölyesinde gerçeğe uygun ölçekli çeşitli ebatlarda Bandırma Vapuru maketleri hazırladı.

Maketler, Bandırma Vapuru Açık Hava Müzesi bahçesinde oluşturulan sergi alanında vatandaşların beğenisine sunuldu.

 

Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Kıdıl, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Samsun T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu olarak " Sergisi" düzenlediklerini söyledi.

Cezaevindeki 17 tutuklu ve hükümlünün kursa katıldığını belirten Kıdıl, "Kurumumuzda kalan tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları Atatürk ve silah arkadaşlarını Samsun'a taşıyan, Milli Mücadelemizin simgesi haline gelen Bandırma Vapuru'nun çeşitli ebatlardaki maketlerini, sizlerin beğenisine sunmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından Kıdıl, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Selçuk Cebeci ve Samsun T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Cihan ile cezaevi yetkilileri, serginin açılışını gerçekleştirdi.

Vatandaşların beğenisine sunulan maketler satılarak gelir elde edilecek.



Mustafa Çakır
20.05.2020 20:11:14
Maketleri çok beğendim. Harika olmuş. Net bir resim atma şansınız olabilir mi? Boyu ve genişliği nedir? Son olarak fiyat söylemeniz mümkün müdür?

Anahtar Kelimeler: Mahkûmlardan Bandırma Vapuru maketi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli