Mahalli Gazetelere destek istedi.

Mahalli Gazetelere destek istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Akın: ?Yerel gazete sayısı giderek azalıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, elektrik faturaları üzerinden kesilen yüzde 2´lik TR payının kaldırılması için TBMM´ye yasa önerisi verdi.

TRT´nin, iktidarın davulunu çalıp, borazanlığını yaptığını öne süren Akın, ?TRT için vatandaştan zorla para toplamak haraçtır. Ne adildir, ne de vicdanlara sığar. TRT haracı kaldırılmalıdır? dedi.

Akın, önergesinde şunları belirtti:

?TRT payını, TRT´yi izlemeyen bir vatandaştan sırf elektrik abonesi olduğu için zorla tahsil etmek adaletsiz bir uygulamadır, zorbalıktır. Elektrik faturaları çiftçinin ve esnafın en büyük maliyet unsuru olmuş, kıt kanaat geçinen vatandaşların aile bütçelerinde önemli bir harcama kalemi durumuna gelmiştir. Vatandaşı adeta haraca bağlayan bu uygulama sonlandırılmalıdır. Seçim dönemleri TRT´nin iktidara ayırdığı süreyle kıyaslandığında iktidara 10 kat çok yer verildiği ortadadır. Bununla da yetinilmeyerek, muhalefete hakaret edilip, yalan haberler de yapılmaktadır. Vatandaşın parasıyla iktidarın davulunu çalan TRT için vatandaşın cebinden zorla alınan para düzeneğini sonlandırmalıyız.?

/resimler/2019-3/12/1253241037207.jpg

              YEREL BASINA NEFES ALDIRACAK DESTEK

Milletvekili Akın´ın yasa önerisi, ekonomik sıkıntı içindeki yerel basına destek verilmesini de öngörüyor. Öneri, TRT´nin gelirleri arasında bulunan ve bandrol ücreti gelirlerinin devredilmesini ve buradan elde edilecek gelirin 31 Aralık 2022 yılına dek eşit ve her ay yerel basına dağıtılmasını amaçlıyor. TRT´nin, 2017 yılında kasasına giren bandrol ücretinin 1 milyar 472 milyon 969 bin lira olduğuna dikkati çeken Milletvekili Ahmet Akın, ?Türkiye´de yayınlanan gazetelerin yüzde 90,7´si yerel gazetedir. Gazete sayısı her geçen yıl giderek azalıyor ve gazeteler, çoğunlukla yereldir. Yerel gazete sayısının azalmasındaki en temel sorun ekonomiktir. Yasa teklifimiz, yerel basınımıza nefes aldıracak? değerlendirmesinde bulundu.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu