MAĞLUP OLDU!..

MAĞLUP OLDU!..

BANDIRMA KIRMIZI BK, MERKEZEFENDİ BELEDİYE’YE MAĞLUP OLDU!..

Türkiye Basketbol Ligi 21. hafta karşılaşmasında Bandırma Kırmızı BK, Denizli’de konuk olduğu Merkez efendi Belediyesi’ne 69-60 mağlup oldu.

Kırmızılı Gençler karşılaşmaya Eray Akyüz, Sedat Ali Karagülle, Boran Güler, Hakan Sayılı ve Ercan Osmani beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Merkez efendi Belediyesi oldu. Mücadelenin ilk bölümünde Ercan Osmani ve Eray Akyüz ile sayılar bulan Kırmızılı Gençler, 5. dakikayı 4-8önde geçti. Kalan bölümde Kırmızılı Gençler hücumda ve savunmada etkili bir oyun sergilese de ilk çeyreği 19-15 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Hücumlarda Ümit Sonkolile sayılar üreten ev sahibi ekibe, Eray Akyüz ve Sadık Emir Kabaca ile cevap veren Kırmızılı Gençler 15. dakikada skoru 26-17’ye getirdi. Kalan bölümde hücumda ve savunmada iyi performans gösteren Bandırma ekibi soyunma odasına da 28-34 önde girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf ev sahibi ekip Merkez efendi Belediye oldu. Hücumlarda Ümit Sonkol ve Deniz Can Çevik ile sayılar bulan ev sahibi ekibe, Ercan Osmani ile cevap veren Kırmızılı Gençler, 25. dakikayı 38-40 önde geçti. Kalan bölümde Sadık Emir Kabaca ile sayılar üretse de Bandırma Kırmızı BK, final çeyreğine 51-44 geride girdi.

Final çeyreğinin ilk bölümünde sayı üretmekte zorlanan her iki ekipten Bandırma Kırmızı BK, hücumlarda Eray Akyüz ile sayılar üretse de 35. dakikayı 61-56 önde geçti. Kalan bölümde Eray Akyüz ve Sedat Ali Karagülle’nin sayılar bulan Kırmızılı Gençler, karşılaşmadan da 69-60 mağlubiyetle ayrıldı.

Bandırma Kırmızı BK ligde önümüzdeki hafta 8 Mart Pazar günü saat 16.00’da TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu’nda Bornova Belediyespor’u konuk edecek.

Bandırma Kırmızı Antrenörü Ayberk Alen karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: “Öncelikle dün akşam gerçekleşen hain saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Maça geçecek olursak, böyle kaliteli ve önemli bir maçta daha tecrübeli bir hakem üçlüsü beklerdik. Bu maçın stresini ve önemini kaldıramadılar. Onlardan tek isteğimiz daha dikkatli olmaları. Maç için ise ilk yarıda istediğimiz oyunu sergilesek de ikinci yarıda yaptığımız basit hataları tecrübeli rakip takım oyuncuları cezalandırdılar. Bu maçtan da ders çıkararak yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Hakan Sayılı ise: “Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bundan sonraki maçlarımıza hazırlanacağız.” dedi.

Maç: Türkiye Basketbol Ligi 21. Hafta Karşılaşması

Salon: Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu, Denizli

Hakemler: Dağder Dağlı, Seyhan Topaloğlu, Burak Yılmaz

Periyotlar: 1P: 19-15 2P: 9-19 3P: 23-10 4P: 18-16 MS: 69-60

Merkezefendi Belediyesi: Ümit Sonkol 22 sayı, 11 ribaund; Can Çevik 16 sayı; Altan Erol 11 sayı, 10 ribaund; Oleksandr Mishula 8 sayı; Bora Paçun 3 sayı, 4 ribaund; Soner Şentürk 3 sayı, 10 asist; Erkin Şenel 2 sayı; Gökhan Yazıcıoğlu 2 sayı; Allen Gipson 2 sayı.

Bandırma Kırmızı BK: Eray Akyüz 20 sayı, 7 ribaund, 3 asist; Ercan Osmani 14 sayı, 10 ribaund; Sadık Kabaca 12 sayı, 9 ribaund; Sedat Karagülle 9 sayı; Hakan Sayılı 5 sayı, 5 ribaund.



Anahtar Kelimeler: MAĞLUP !..
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli