LGS sonuçlarını yorumladı

LGS sonuçlarını yorumladı

LGS SONUÇLARI EĞİTİM SİSTEMİNİN BİTTİĞİNİ GÖSTERİYOR

Geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan Liselere Giriş Sınavları (LGS) TBMM´de tartışma konusu oldu. İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK sınav sonuçlarının Milli Eğitim adına çok endişe verici olduğunu söylerken açıklanan sonuçların eğitim sisteminin bittiğinin ispatı olduğunu söyledi.

Sözlerine devam eden İsmail OK, "Dün LGS yani lise giriş sınavı sonuçları açıklandı. Gerçekten, eğitimin durumu içler acısı. Bir eğitimci olarak, eğitim ordusunun içerisinde görev yapmış bir öğretmen olarak bu ortalamaları söylemekten utanıyorum. Eğitimin içinde bulunduğu durumun en çarpıcı yönü 500 birinci var, bazı derslerde, özellikle matematikte ortalama sıfıra yakın. Bir tarafta 500 birinci, öbür tarafta ortalama sıfıra yakın; bu, eğitimin bittiğini gösteriyor. Türk milletinin geleceği adına bu son derece tehlikeli bir durumdur. Bina yapmakla eğitimin sorunları halledilmiyor. Öğretmenlerin ve liyakat sahibi yöneticilerin iş başına getirilmesiyle bu sorunlar halledilir. Maalesef, geçen on yedi yıllık süreçte -dünyada çeşitli ölçüm metotları var- Türkiye´nin girmiş olduğu sınavlarda aldığımız puanlar ortada. Ben buradan yüce Türk milleti adına, acilen, Türk millî eğitimine, günü kurtarmak adına değil gerçekten reform niteliğinde bir neşter vurulmasını bir öğretmen olarak talep ediyorum."dedi

             SÖZLÜ MÜLAKAT SİSTEMİ ARTIK KALKMALI

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok; TBMM Genel Kurulunda sözlerine devam ederken liyakat için mutlaka sözlü mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini ifade etti.  Gençlerin sınavlarda yüksek puan almalarına rağmen mülakatlarda elendiklerini, bu yüzden yüksek puan alan birçok gencin işsiz kaldığını, tüm bakanlıklarda ve kurumlarda sözlü mülakatların kaldırılması gerektiğini söyleyen Ok? Dün FETÖ; soruları çalarak gençlerimizin geleceğini karartıyordu. Bugün de çok düşük puan alanlar mülakatlarda çok yüksek puanlarla atanıyor. Dolayısıyla, bu mülakatların sadece Millî Eğitim Bakanlığında değil, bütün bakanlıklarda, kurumlarda kaldırılmasını gençlerimiz ve onların aileleri adına adalet için, hukuk için talep ediyorum; vicdan sahibi olan herkese sesleniyorum.? ifadesini kullandı.



Anahtar Kelimeler: sonuçlarını yorumladı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli