Levent tarım sektörünü anlattı

Levent tarım sektörünü anlattı

Bandırmalı, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent: “Türk çiftçisi işinin başında Türkiye, hepimiz için…”

Hürriyet Gazetesi’nin Bandırmalı Ekonomi Müdürü Sefer Levent, “Türk çiftçisi işinin başında Türkiye, hepimiz için… Bu yüzden sen, evde kal…” dedi.

Levent, köşe yazısının bir bölümünde şunları yazdı:

“Türkiye’nin dört bir tarafından üretim yapan kesimlerle konuştum dün. Kumluca’daki seracı işinin başında. Edirne’deki çiftçi, çeltik yerini hazırlıyor. Adana’da pamuk üretimi sürüyor. Kumluca’da, Finike’de, Alanya’da, seralarda sorun yok. Bandırma’da tavukçular üretime devam ediyor. Karacabey’de kırmızı et üreticileri ‘Sıkıntımız yok’ diyor. Kısacası Türk çiftçisi, köylüsü, seracısı toprağı harıl harıl işlemeye, hayvanını bakmaya devam ediyor, üretmeyi sürdürüyor.

BANDIRMA BEYAZ ET

Bandırma’da beyaz et üretimi yapan Banvit ise deyim yerindeyse olağanüstü halle çalışıyor. İşçi servisleri iki katına çıkmış. Zaten laboratuvar titizliği ile yürütülen üretim süreci iyice kontrollü hale getirilmiş. İşçi giriş çıkışları, sağlık kontrolleri had safhada. Geçtiğimiz haftalarda kişisel stokların etkisiyle olsa gerek aşırı talep yaşanmış, ancak şimdilerde sakinleşmiş ama üretim devam ediyor.”

SEBZE-MEYVE STRATEJİK, ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ

Levent, yazısının son bölümünde, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan’ın, “Uzmanlar, koronavirüs ile mücadelede taze meyve ve sebzenin kritik önemde olduğunu vurguluyor. Bu dönemde taze meyve ve sebze ekstra kritik önemde. Çiftçiye gerekli durumlarda ekstra destek verilmesi çok önemli” değerlendirmesine yer verdi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Levent tarım sektörünü anlattı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli