Levent Mahallesi kapalı butik pazar yeri bekliyor

Levent Mahallesi kapalı butik pazar yeri bekliyor

Yalın, “Muhtarlar Günü”nde, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nin konuğu oldu. Yalın, mahallenin çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi verdi.

Bandırma Levent Mahallesi Muhtarı Netice Yalın, “Muhtarlar Günü”nde, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nin konuğu oldu. Yalın, mahallenin çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi verdi.

ULAŞIMDA SIKINTI

Mahallelerine sefer yapan otobüslerin oldukça eski olmasından vatandaşların yakındıklarını belirten Yalın, şunları söyledi:

“8 bin nüfusa sahip mahallemizde genellikle emekli vatandaşlar oturuyor ve bu seferlerden yararlanıyor. Mahallemize gelen otobüslerinin eskiliğinin yanı sıra diğer bir sorun da özellikle akşam saatlerinde seferlerin yetersiz kalmasıdır. Akşamüzeri ve akşam saatlerinde mahallemize seferlerin artmasını istiyoruz. Yine mahallemizde BALKART dolum yeri tek ve merkezde bulunuyor. 5. Yol Durağı’nın bulunduğu noktaya bir dolum yeri daha konulması uygun olacaktır.”

KAPALI BUTİK PAZAR YERİ

Mahallelerinde bulunan marketlerin genelde yeterli olmasına karşı “Öğretmenler Tüketim Kooperatifi”nin ve Tarım Kredi Satış Kooperatifi’nin de açılmasını beklediklerini belirten muhtar Netice Yalın, şöyle konuştu:

“Mahallemizin bir diğer önemli beklentisi ise kapalı butik pazar yeridir. Bu ihtiyacımızın, 2023 yılında karşılanacağına inanıyoruz. Salı günleri kurulmasını istediğimiz bu pazar yerini çok amaçlı kullanmayı, burada başta kadınlarımızın çok istediği dikiş-nakış kursu olmak üzere Halk Eğitim Merkezi kursları için kullanmayı da düşünüyoruz.”

Levent Mahallesi Muhtarı Yalın, mahallelerinde bulunan okulun deprem riski taşıması nedeniyle boşaltılarak, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde öğrencilerin başka okullarda okumak zorunda kaldığına işaret ederek, “Ancak okulumuzun onarımı sürüyor. Öğrencilerimizin, önümüzdeki yıl yine mahallemizdeki okullarında eğitim-öğretim görmelerini bekliyoruz” dedi.

Okul servisleri konusunda bir sorun yaşamadıklarını belirten Yalın, bölgelerinde yapımı süren arıtma tesisinin yarattığı tozumanın ise mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine sulama yapılarak önlenmeye çalışıldığını açıkladı.

Muhtar Yalın, mahallelerinde bulunan Sağlık Ocağı’nın verdiği hizmetten çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı