Laftaki mücadeleciler örnek alın!...

Laftaki mücadeleciler örnek alın!...

Erdek Kadın Dayanışma Platformu Pandemi mücadelesindeki performansı ile övgü topluyor

Dünyayı sarsan küresel Virüs mücadelesi kapsamında tamamen gönüllülük esasına danayarak oluşturulan Erdek kadın Dayanışma platformu, evlerinde maske bekleyen insanların imdadına koştu.

Erdek Kadın Dayanışma Platformu, Erdek Belediyesi tarafından tahsis edilen mekan ve malzemeleri tamamen hijyenik ortamda Pandemi mücadelesinde kullanılmak üzere maske üretmeleri, vatandaşın beklentileri ile örtüşünce dikkatleri üzerlerine çekip, kendilerinden bahsettirir oldular.

Çalışma sırasında kullandıkları sterize edilmiş özel kıyafet kullandıkları için kimlikleri bilinmeyen Erdek Kadın Platformu üyeleri yaşanan kara günlerin beyaz melekleri ile ürettikleri renk renk maskelere ulaşan insanların hayır duasını alıyorlar.

Erdek Kadın Platformunca üretilen maskeler en kısa yoldan vatandaşlarla buluşuyor. Bu noktada platformun oluşumunda etken olan isim Erdek sahil Mahallesi Muhtarı ve Erdek Muhtarlar Derneği başkanı Semra Baycan, butür sosyal projelerde halkla iç içe olan ve vatandaşın kendisine daha yakın hissettiği mahalle muhtarları ile oluşturdukları koordinasyon, maske bekleyen vatandaşlar açısından zaman kaybı başta olmak üzere bir çok olumsuzluğu ortadan kaldırıyor.

Erdek Kadın Platformu sözcüsü  Semra Baycan, böylesine bir zamanda kendilerine olanak sağlayan Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı başta olmak üzere, kendi zamanlarından tasarruf ederek maske üretimine mesai harcayan tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Tatil ve Turizm'de cazibe merkezi "Erdek'in deli yürek" kadınlarından oluşan "Kadın Dayanışma Platformu" dur durak bilmeyen mesailerinde gündemden de uzak kalmıyor. Bu anlamda toplumsal dayanışma ile coşkulu bir şekilde kutlanan Demokrasinin kutsal mekanı TBMM'nin açılışının 100. yılında 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına kayıtsız kalmadılar.

Erdek Kadın Dayanışma Platformu özel kıyafetleri ile sosyal mesafeyi koruyarak çıktıkları Cumhuriyet alanında saygı duruşundan bulunup gür bir sesle İstiklal Marşını okumaları haklarında bir kez daha minnet ve şükran duyulmalarını sağladılar.



Anahtar Kelimeler: Laftaki mücadeleciler örnek !...
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli