Kutlama programı açıklandı

Kutlama programı açıklandı

Erdek, kurtuluş bayramına hazırlanıyor

Erdek´in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlama programı belli oldu.

18 Eylül 2018 Salı günü tören, saat 09.30´da, Hacı Ömer Çarşı Cami meydanında top atışıyla başlayacak. Burada, Erdek´i kurtaran temsili Milis kuvvetleri, cami meydanına gelecek. Bu arada camide sala verilecek, kurban kesilecek ve dua okunacak.

/resimler/2018-9/12/1056281841577.jpg

     ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Ardından cumhuriyet alanına geçilecek.

Burada, saat 10.15´te başlayacak törene, kamu/özel kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katılacak.

Buradaki törende Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulacak. Ardından, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrağımız çekilecek.

       KUTLAMA PROGRAMI

Kutlama programı, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmasıyla başlayacak. Öğrencilerin, şiirlerini seslendirmelerinin ardından temsili Milis kuvvetleri tarafından özgürlük ve kurtuluşu sembolize eden kız kurtarılacak.

Kutlama, geçit töreni ile sona erecek.

İkindi namazının ardından şehitlerimiz için Piri Reis Camii´nde mevlid-i şerif okunacak.

İlçe bayram kutlama komitesi tarafından yapılan açıklamada, hava koşullarının uygun olmaması durumunda kutlamaların, saat 11.00´de, spor salonunda gerçekleşeceği bildirildi.



Anahtar Kelimeler: Kutlama programı açıklandı
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı