KUŞ YUVASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

KUŞ YUVASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kuşlar Yuvasız Kalmasın” sloganıyla düzenlenen Kuşyuvası yarışmasının sertifika ve ödül töreni gerçekleştirildi.

 

26. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında Kuşlar Yuvasız Kalmasın” sloganıyla düzenlenen Kuşyuvası yarışmasının sertifika ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen yarışmaya 132 kuş yuvası katıldı. Başvurular 27 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında kabul edildi.

Kayıt sırasında tüm katılımcılardan bir rumuz belirlemeleri istendi. Ayrıca yarışmacıların isimlerinin ve iletişim bilgilerinin yer aldığı bir form dolduruldu ve bu formlar zarflara konuldu.

Yarışmacıların isimleri son ana kadar hep gizli kaldı. Yapılan bütün değerlendirmeler kayıt numarası ve rumuzlar esas alınarak gerçekleştirildi.

Yarışma jürisi, değerlendirme için 13 Mayıs Çarşamba günü toplandı. Jüri kuş yuvalarını tek tek değerlendirerek öncelikle festival programında yapılacak sergiye katılacak 50 kuş yuvasını belirledi.

Daha sonra bu 50 yuva arasından ödül alacak 10 yuva seçildi.

Finale kalan son 10 yuva için her bir jüri üyesi ayrı ayrı 1 ve 10 arasında değişen puanlar verdi.

Daha sonra jüri üyelerinin verdiği puanlar toplanarak ilk 10 dereceye giren yuvaların sıralaması belirlendi ve birinci seçilen yuva belirlenmiş oldu.

Jüri üyeliğini Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Festival Komitesi Genel Sekreteri Tolga TOSUN, Kuşcenneti Milli Par Şefi Ferah ÇAKIR, Belediye Meclis Üyesi Fatma SALI, Festival Komite Üyesi Nüvit ERTEN, Belediye Meclis Üyeleri Cemal ADIGÜZEL ve Celile GEZEN ile Mimar Süha ORAL`ın yaptığı yarışmanın tüm katılımcılarına katılım belgesi verildi. Ayrıca birincinin laptop, ikincinin netbook ve üçüncünün tablet bilgisayar ile ödüllendirildiği yarışmada yedi kişiye de mansiyon olarak çeyrek altın hediye edildi.

Ödüllerini Belediye Başkanı Dursun Mirza`nın elinden alan yarışmacılar doğa dostu ve çevreye duyarlı başarılı çalışmalarından dolayı Başka Mirza`ya teşekkürlerini ilettiler.

Yarışmanın üçüncülüğüne 113 numaralı GÖK rumuzlu Gökçe SONGÜN layık görülürken, 47 numaralı MONET rumuzlu İlknur BOZDEMİR ikinciliğine; heyecanla beklenen yarışma birinciliğine ise 33 numaralı EŞBAŞKAN Rumuzuyla Resmiye ATAÇ hak kazandı.


İLK 10 DERECE

27 Numaralı Serçe rumuzuyla Şafak Erturan ERTAŞ

33 Numaralı Eşbaşkan rumuzuyla Resmiye ATAÇ

34 Numaralı Başkan rumuzuyla Şenol ATAÇ

39 Numaralı Köylüm rumuzuyla Yusuf AYTÜRE

47 Numaralı Monet rumuzuyla İlknur BOZDEMİR

48 Numaralı Minik Kuş rumuzuyla Akif UYSAL

73 Numaralı Toprağın Kızı rumuzuyla Mine KARABIYIK

76 Numaralı Doğa rumuzuyla Çiğdem AYKUT

83 Numaralı Kütük rumuzuyla Tuğrul DAYICA

113 Numaralı Gök rumuzuyla Gökçe SONGÜN

Yarışmada ilk elliye giren yuvalar festival günlerinde Barış Manço Kültür Merkezi Üst Fuaye`de sergilenecek.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli