Kurumlar arası koordinasyonsuzluk

Kurumlar arası koordinasyonsuzluk

Edincik altı, kemer önü mahallesinin susuz kalması, kurumlar arası koordinasyonsuzluktan kaynaklandı.

Bandırma-Erdek karayolu stabilize'den asfaltlamaya dönüştüğü yıllarda Balıkesir İl Özel idaresi tarafından yol yapım çalışmaları için şantiye olarak kullanılan arsanın daha sonra sosyal tesis haline dönüştürülmesi sayfiye ihtiyacı olan vatandaşların da çevrede konut yapılanmasına neden olmuştu.

Plansız yapılanma nedeni ile yıllarca yol-su ve enerji ihtiyacının karşılanması noktasında büyük zorluklar çeken mahalle sakinleri beklentilerinin çözüme kavuşması anlamında kurdukları dernek ile birçok ihtiyaçlarını karşılarken, çıkartılan imar affı ile 60 dolayındaki konut yapı ruhsatı alarak derin bir nefes almıştı.

Edincik altı kemerönü sakinlerinin sorunları elbette bunlarla kalmadı. Büyükşehir Baski daire başkanlığı kemerönü evlerinin şebekesi ile su ihtiyacını karşılama isteği anıtlar kurulu tarafından bölgenin 1. derece sit alanı olması nedeni ile hattın kazılarak değil, yüzeyden çekilmesine onay verdi.

Baski, Düzler mahallesi ana isale hattından aldığı hattı, bölünmüş yolun kenarından Kemerönü mahallesine çekti ve mahallenin suyunu bağladı. Ne varki Kemerönü evlerinin şebekeli su sevinci çok sürmedi. Mahalle sakinleri aniden kesilen sularının nedenini öğrenmek için sarıldıkları telefonlardan sora yapılan tespitte, bukez bölgede Edincik-Erdek doğalgaz hattı çalışması sırasında yüzeydeki isale hattının kopartıldığı anlaşıldı.

Baski ekipleri süratli bir çalışma ile kopartılan isale hattını ekleyerek tekrar Kemerönü evlerinin suyunu sağlarken bölgede bir taraftan Müze ve Anıtlar, diğer taraftan Doğalgaz çalışmalarının kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluğun faturasının vatandaşa kesildiği görüldü.



Anahtar Kelimeler: Kurumlar arası koordinasyonsuzluk
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı