Kurtuluş programı hazırlandı

Kurtuluş programı hazırlandı

Bandırma 17 Eylül Kurtuluş Günü, bu yılda birbirinden renkli etkinliklerle kutlanacak

Bandırma Belediyesi tarafından her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenerek coşkuyla kutlanan 17 Eylül Kurtuluş Günü, bu yılda birbirinden renkli etkinliklerle Bandırmalılarla buluşuyor. Bu yılki program kapsamında resmi törenlerin yanı sıra çeşitli sergiler ve konserlere yer verilirken geçmiş yılardan farklı olarak Bandırma’nın Mahallesi konumuna dönüşen Edincik’te de 18 Eylül Kurtuluş Günü Etkinleri Bandırma Belediyesi tarafından düzenleniyor.

Leman SAM ve YAŞAR Konserleri

Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yılı nedeniyle Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin akşam bölümünde iki değerli sanatçı Leman Sam ve Yaşar Bandırmalılarla buluşuyor. 17 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 20.30’dan itibaren Cumhuriyet Meydanında kurulacak olan dev sahnede hayranlarıyla buluşacak olan sanatçılar, Bandırma’da kurtuluş heyecanının yaşandığı gecede sevenlerine unutulmaz birer konser verecek.

Törenler, Cumhuriyet Meydanında saat 10.00’da ve Sonkurşun Anıtında 11.30’da yapılacak.

17 Eylül Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümü etkinliklerinin gündüz bölümünde ilk olarak saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kutlama programı start alacak. Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından saat 11.30’da Sonkurşun Anıtındaki tören için düzen alınarak Saygı Duruşu, Saygı Atışı, Kuran-ı Kerim ve Dua’nın okunması ve konuklara pilav-ayran ikramıyla Sonkurşun Anıtındaki tören sona erecek. Ayrıca İlçe Müftülüğümüz tarafından 16 Eylül 2014 Salı günü bir önceki gün programında Haydarçavuş Camii’nde Akşam ve Yatsı namazları arasında şehitlerimiz için mevlit okunacak.

Sergi açılışı ve kitap tanıtımı

17 Eylül Kutlama Programı kapsamında gündüz yapılan etkinliklerin ikinci bölümünde kentimizin önde gelen sanatçılarından Ressam Ali Dülger’in eserlerinden oluşan “Tuvalimde Bandırma” adlı yağlı boya resim sergisi yer alıyor. 17 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 17.30’da Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde açılışı gerçekleştirilecek sergide sanatçının eserleri Bandırmalı sanatseverlerle buluşuyor.

Kurtuluş günü programın ikinci kültür-sanat etkinliğinde, Bandırmalı Yazar Süha Oral’ın “Sordular, Bilemedim. Utandım da” adlı kitabının tanıtımı yer alıyor. 18 Eylül 2014 Perşembe günü saat 17.30’da Bandırma Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşecek tanıtımda ayrıca söyleşi ve imza günü de düzenlenecek.

Bu yıl Edincik’te kurtuluş programında

Yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Bandırma’nın Mahallesi konumuna gelen Edincik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümü etkinlileri de Bandırma Belediyesi tarafından düzenleniyor. İlk olarak 17 Eylül Çarşamba günü akşam ve yatsı namazları arasında şehitlerimiz için Edincik Merkez Çarşı Camiinde mevlit okunacak. Arından Edincik’in kurtuluş günü olan 18 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da Şehit Üsteğmen Cemil Kaya Meydanı’nda resmi tören düzenlenecek. Buradaki tören programında ilk olarak Atatürk Anıtına Çelenk sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması gerçekleşecek. Tören programının ikinci bölümünde Kurtuluşun Canlandırılması, Konuşmalar, Şiirler ve halkoyunları gösterileri düzenlenecek. Buradaki programın arından Edincik Şehitlik Anıtındaki tören programıyla 17 Eylül Bandırma ve 18 Eylül Edincik Kurtuluş Günü program ve etkinlikleri sona erecek.    



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false