Kurtuluş bayramında yaşanan sıcak diyalog Kent Konseyine damgasını vurdu.

Kurtuluş bayramında yaşanan sıcak diyalog Kent Konseyine damgasını vurdu.

Milletvekili M.Cemal Öztaylan ile Belediye başkanı Sedat Pekel arasında başlayan tansiyonu yüksek diyalog kent konseyi genel kurulunda bir kez daha su yüzüne çıktı.
Seçimli genel kurulun rutin konuşmacıları sonrası ilk polimik protokol sırasına göre konuşulup konuşulmayacağı oldu.
Öztaylan ``Ben milletvekiliyim,Ondan sonra konuşurum`` dese de, ortamın gerilmesi ve sürenin uzaması nedeni ile hazirun`un sıkılması Öztaylan`ı Pekel`den önce konuşmasına neden oldu.
Öztaylan`ın konuşması bir anlamda ikili diyalog şeklinde oldu.
Öztaylan konuştu, Pekel koltuğundan cevap verdi, Salon gerildikçe gerildi, Bazı noktalarda Siyasilerin taraftarları da müdail oldu.
Konuşmalar karşılıklı ve seviyesi düşüktü.
Salona kalabalık bir grupla gelen Milletvekili Öztaylan`ın partilileri başkan Sedat Pekel kürsüye çıktığında salonu terk ettiler.
Kalan grup ta haklı olarak karşı savunmaya geçti ve sürekli Pekel`in konuşmalarını alkışlarla destekledi.
Pekel ile Öztaylan arasındaki polemik zaman zaman Dursun Mirza ile Öztaylan arasına kaydı.
Divan başkanı Yalçın Cömert`e zor anlar yaşatan Kent konseri genel kurulu, Pekel`in konuşmasını kısa kesmesi ile noktalanırken kongreye noktayı koyan konuşmayı Kaymakam Ali Mantı yaptı.
Kaymakam Mantı yaşanan gerginliği demokrasinin gereği olduğunu, önemli olan ortak mantık etrafında birleşilmesi olduğunu söyledi.
Seçimler için oylamaya geçildiğinde salonun % 50 si gitmişti.
Bir süre bu oylamanın demokratik olup olmadığı tartışıldı ve iki adaylı genel kurulda yönetim kurulu için çarşaf liste yapıldı.
Gizli oylama, Açık tasnif sonucu Başkan Adaylarından Dr.Selim Panç 52 oy alarak Kent Meclisine yeni başkan olurken, Alternatif aday Engin Arıcan 23 oy aldı.
Yeni Kent meclisi yönetim kurulu ise Dr.Zafer Yılmaz - Hüseyin Koçyiğit- Fulya Konur ? Abdurrahman Candemir- Suavi Yaman ? Muazzez Panta seçildiler.
 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı