Kula; ?Karalamak istiyorlar?

Kula; ?Karalamak istiyorlar?

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula Feto/PDY ile bağlantılı gösterilmek istenmesine sert tepki verdi.

Balıkesirli işadamı ve aynı zamanda Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, hakkında FETÖ ile bağlantısı olduğu iddialarını sert bir dille eleştirdi.

Balıkesirli işadamı ve aynı zamanda Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, hakkında FETÖ ile bağlantısı olduğu iddialarını sert bir dille eleştirdi. Kula, "Biz Cumhuriyetimiz için bedel ödemiş bir aileyiz. Cumhuriyeti yıkmak isteyen Fethullah Terör Örgütü ile ismimizin anılmasını zül sayarız" dedi.

/resimler/2016-8/7/1440338263493.jpg

Balıkesirli işadamı ve aynı zamanda Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, firmasının aile yönetim kurulu üyeleriyle bir basın toplantısı yaptı. Ulusal basında yer alan bir köşe yazarının kendisiyle ilgili yazdığı yazıların asılsız ve karalamadan ibaret olduğunu söyleyen Faruk Kula, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadığının altını çizdi. Gerek kamuoyu ve gerekse yargı mercileri önünde hesabını veremeyeceği hiçbir yasa dışı eylem ve ticari faaliyetin içinde bulunmadıklarını belirten Kula, bu yazıyı yazdıran ve yazanları ise Allah´a havale etti.

Kula, firmasına ve kendisine dönük yapılan karalama çalışmalarına cevap verdi. Kula Yağ ve Emek Yem San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu 2. Başkanı Fuat Kula, yönetim kurulu üyeleri Uğur Kula, Rahmi Kula ve İbrahim Nejdet Özkul´un da katıldığı toplantıda konuşan Faruk Kula, istiklal madalyası olan bir ailenin torunu olduklarını hatırlatarak, "Biz Cumhuriyetimiz için bedel ödemiş bir aileyiz. Cumhuriyeti yıkmak isteyen Fethullah Terör Örgütü ile ismimizin anılmasını zül sayarız" dedi.

FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadığını, bununla ilgili kimsenin en ufak bir şey bulamayacağını iddia eden Kula, "Önce mahalli basında, daha sonra ulusal basında güvenirliliği konusunda hemfikir olduğumuz saygın bir köşe yazarının yazısında şahsımı hedef alan gerçek dışı haberlerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği duymuş bulunmaktayım. Öncelikle FETÖ örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı İsmail Yavaşça´nın iş ortağı olduğum iddiası tamamen yalandır. Bu husus Ticaret Sicili ve Ticaret Odası ile şirketlerin defter ve kayıtlarıyla ve benzeri resmi kayıtlarda kolaylıkla anlaşılabilir. İzzet Bilir denen şahsı tanımam. Hiçbir suretle ne adı geçen şahısla ve ne de benzerleriyle sohbetlere katılmış olmam söz konusu değildir. Ekonomik ve siyasi istişarelerimi kendi şirket ortaklarım, yöneticilerle şehrimizin ve memleketimizin yasal kuruluş ve temsilcileriyle yaparım" diye konuştu.

Basının Anayasa ve Basın Yasası´ndan kaynaklanan haber verme ve toplumu bilgilendirme hakkı olduğunu söyleyen Kula, "Basının bu hakkı da sınırsız olmayıp haber konusu olan kişilerin ve kurumların temel hak ve özgürlükleriyle çelişmeme şartı ile sınırlıdır. Bunun genel çerçevesi de hepimizin bildiği gibi haberde gerçeklik ve doğruluk olgularıdır. Hakkımızda bahsi geçen iddialar ise tamamen asılsız iftira ve karalamalardan ibaret yasal ve somut hiçbir dayanağı olmayan suçlamalardır. Gerek kamuoyu ve gerekse yargı mercileri önünde hesabını veremeyeceğimiz hiçbir yasa dışı eylem ve ticari faaliyetimiz olmadığını bizi çok iyi tanıyan Balıkesir halkı bilir" dedi.

İstiklal madalyası alan bir ailenin torunu olduklarını ve Cumhuriyet için ailecek bedel ödediklerini söyleyen Kula, "Cumhuriyeti yıkmak isteyen Fethullah terör örgütü ile ismimizin anılmasını zül sayarız. Bu yanlış bilgilendirmeyi yapan ve bu yanlış bilgileri veren kişi ve çevreleri ise önce Allah´a sonra Balıkesir kamuoyuna havale ediyoruz" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

 



Anahtar Kelimeler: Kula Karalamak istiyorlar
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli