Küçük Şeyler’in büyük direnişine bir destek de Bandırma’dan

Küçük Şeyler’in büyük direnişine bir destek de Bandırma’dan

Etkinliğe filmin yönetmeni Kıvanç Sezer ve oyuncusu Başak Özcan da katılacak.

100 kopya ile gösterime giren ancak ilk haftada 96 salonun gerekçe göstermeden gösterimden kaldırdığı ‘Küçük Şeyler’ filmine bir destek de Bandırma’dan geldi. Film 27 Aralık akşamı Bandırma’da ücretsiz gösterilecek. Etkinliğe filmin yönetmeni Kıvanç Sezer ve oyuncusu Başak Özcan da katılacak.

Dört yıldır her ay bir bağımsız filmi yönetmeni ile birlikte Bandırmalı sinemaseverler ile buluşturan Bandırma Sinema Amatörleri Derneğinden (SAMDER) ‘Küçük Şeyler’e destek geldi. Film, Bandırma Belediyesinin katkılarıyla 27 Aralık akşamı Bandırmalı sinemaseverler ile buluşacak.

KÜÇÜK ŞEYLER’İN BÜYÜK DİRENİŞİ

Yönetmenliğini Kıvanç Sezer’in yaptığı, başrollerini Alican Yücesoy ve Başak Özcan’ın paylaştığı ‘Küçük Şeyler’ filmi 29 Kasım’da tüm Türkiye’de 100 kopya ile vizyona girdi. Ancak o tarihlerde başka popüler filmlerin de vizyona girmesiyle filmin afişleri sinemalara asılmadı. Pek çok sinema salonu da izleyicilerin rağbet etmediği sabah seanslarına filmi koydu. İlk haftada büyük bir darbe yiyen filmin yönetmeni Kıvanç Sezer sosyal medyadan “İlk haftanın sonunda dört salona düşen filmimizle ilgili öfkemi kime yönlendirmeliyim? Afişleri iç eden kapital aşığı sinema salonlarına mı? Bunun da ötesine geçip seansı iptal eden salon sahiplerine mi? Tüm bunları kontrol etmesi gereken, kim olduğunu bilmediğim birine mi? Yoksa Recep İvedik gibi filmleri b*klayıp, iş eleştirmeye gelince ondan fazlası olmadığını kanıtlayan popüler YouTube eleştirmenlerine mi?” diyerek tepki gösterdi.

FİLME DESTEK YAĞDI

Filmin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi uğraş veren film ekibine destek sosyal medya üzerinden geldi. Pek çok yazar filmi izleyene imzalı kitabını hediye edeceğini duyururken, bazı özel tiyatrolar filmi izleyene oyunlarına davetiye hediye edeceğini duyurdu. Gazeteci Işıl Cinmen’e verdiği röportajda Anadolu’nun çeşitli yerlerinden de destek gördüklerini söyleyen Yönetmen Kıvanç Sezer: “Ülkenin dört tarafından insanlar bana ulaşıp Yalova’da ya da Çanakkale’de filmi nasıl gösterebileceklerini sordular. Biz de filmimizi alıp o yerlere gitmeye karar verdik. Bu tavır yayıldı ve haksızlık karşısında bir duruş haline geldi. Bu sadece bizim uğradığımız bir haksızlık değil. Bağımsız filmlerin genel olarak böyle bir kaderi var. Ama biz bu dayanışmayı elimizden geldiğince duyurup bu kaderi değiştirmek istiyoruz” dedi.  Ozan Ertuğrul



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı