KÜÇÜK ŞEYLER BANDIRMA’DAYDI

KÜÇÜK ŞEYLER BANDIRMA’DAYDI

Yönetmen Kıvanç Sezer’in ‘Küçük Şeyler’ filmi Bandırmalı severler ile buluştu.

Bandırma Belediyesi ve Sinema Amatörleri Derneği (SAMDER) iş birliği ile düzenlenen etkinliğe filmin senaristi ve yönetmeni Kıvanç Sezer de katıldı.

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen bağımsız film gösterimleri devam ediyor. Her ay bir bağımsız filmi yönetmeni ile birlikte seyirci ile buluşturan SAMDER ve Bandırma Belediyesi, Kıvanç Sezer’in ‘Küçük Şeyler’ filmini Bandırmalı sinemaseverler ile buluşturdu.

TUNÇ BAŞARAN’A SAYGI

Gecenin başında geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz Türk Sinemasının usta yönetmeni Tunç Başaran anıldı. Başaran’ın hayatını anlatan belgeselden kesitlerin sunulduğu bölümde izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. 

ERTEN: TUNÇ BAŞARAN BİZLER İÇİN BİR YÖNETMENDEN ÖTE AĞABEYDİ, DOSTTU

Küçük Şeyler filminin gösteriminin ardından Bandırma Belediyesi Başkan Vekili Nüvit Erten, Yönetmen Kıvanç Sezer’e çiçek takdim etti. Tunç Başaran’ı anarak konuşmasına başlayan Erten: “Tunç Başaran bizler için bir yönetmenden öte ağabeydi, dosttu. Her zaman bizlere bu konularda destek oldu. Gösterimlerimize katılır, şurada oturur ve dikkatle filmi izlerdi. Genç sinemacılardan çok umutluydu. Bandırma’ya defni için vasiyeti vardı. Sinema dünyası büyük ustasını, bizler de ağabeyimizi, dostumuz kaybettik” dedi. ‘Küçük Şeyler’ filminden övgüye söz eden Erten: “Sevgili Kıvanç yine harika bir iş ortaya koymuş. Günümüz dünyasında hepimizin belki evimizde, belki çevremizde yaşanılan bir hikâyeyi beyazperdeye taşımış. Onu ve filmlerini Bandırma’da sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

SEZER: İKİNCİ KEZ BURADA OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Etkinliğin söyleşi bölümünde film ile ilgili soruları yanıtlayan Sezer Bandırma’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Sezer: “Bu Bandırma’ya ikinci gelişim. Daha önce yine SAMDER ve Bandırma Belediyesi sayesinde ‘Babamın Kanatları’ ile bir araya gelmiştik. Bugün de ilk filmin devamı niteliğindeki ‘Küçük Şeyler’ ile bir aradayız. Bu filmde Kültür Bakanlığı desteği olmadığı gibi dağıtım sürecinde yaşanan sorunlar da bizleri hem üzdü hem de hırslandırdı. 100 kopya ile 100 salonda gösterime girmemize rağmen sinema salonları çeşitli bahaneler ile filmi göstermedi. İzleyici filmi talep etti ama bu sinema salonlarını bu konuda bizleri epey yıprattı. Bir dayanışma ruhu içinde Anadolu’yu gezerek filmi izleyici ile buluşturuyoruz. Burada yapılan etkinlik bu yüzden çok anlamlı. Sizler dört yıldır bunu yapıyorsunuz ve bağımsız sinema dünyasına destek oluyorsunuz. Bunun örneklerini çoğaltmak gerekiyor. Sinema dünyasındaki tekelleşmenin emek ve dayanışma ruhu ile aşılabileceğini söyleyen Sezer: “Sinema ile ilgilenen ancak sorun yaşayan insanlara ‘gelin birleşin’ mesajı veriyoruz. Bahane üretmek kolay önemli olan iş üretmek” dedi. 

Etkinliğe Bandırma Belediyesi Başkan Vekili Nüvit Erten’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, önceki dönem milletvekili ve belediye başkanı Sedat Pekel’in yanı sıra dernek ve sendika temsilcileri de katıldı.

Ozan Ertuğrul



Anahtar Kelimeler: KÜÇÜK ŞEYLER BANDIRMA’DAYDI
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu