Küçük Nebile kazasında gelişme

Küçük Nebile kazasında gelişme

Önceki hafta şlam yolunda kimliği meçhul sürücünün çarpıp kaçtığı küçük Nebile`nin ölümüne neden olan araçla ilgili bir kişi göz altına alındı.

28 Mart’ta Etimaden şlam yolu üzerindeki evinin önünde oynarken, bir otomobilin çarpıp kaçması sonucu yaşamını yitiren 2 yaşındaki Nebile Çağıl’ın ölümüyle ilgili sürdürülen soruşturmada, 170 araç tek tek incelendi. Otomobilinde minik Nebile’ye ait olduğu öne sürülen doku örneklerine rastlanan 26 yaşındaki M.D. gözaltına alındı.

Bandırma’nın 100′üncü Yıl Mahallesi Etimaden Şlam yolu üzerinde  geçen 28 Mart akşam plakası ve sürücüsü belirlenemeyen otomobil, evinin önünde oynayan Nebile Çağıl’a çarpıp uzaklaşmıştı. Kazadan bir süre sonra kardeşleri tarafından yol kenarında yaralı bulunan Nebile, ambulansla kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp yaşamını yitirmişti.

Baba Cihan Çağıl, “Sürücü yavruma çarptıktan sonra onu hastaneye getirmiş olsa belki de Nebile yaşayacaktı. Ama o kızımı ölüme terk etti. Kazadan bir süre sonra tesadüfen görülen yavrum hastaneye kaldırıldıysa da kurtarılamadı” dedi.

 Kazayla ilgili soruşturmayı sürdüren Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda Bandırma, Gönen, Erdek, Manyas, Susurluk ve Biga ilçelerinde ifadelere uyan toplam 170 aracı tek tek inceledi. M.D.’ye ait otomobilde yapılan incelemede, Nebile Çağıl’a ait olduğu öne sürülen 2 doku örneğine rastlanıldı. Araçtan alınan doku örnekleri incelenmek üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, sürücü M.D. de gözaltına alınarak soruşturmaya başlandı.

 

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli