Koylar, Midye çiftliğine kurban ediliyor

Koylar, Midye çiftliğine kurban ediliyor

Kapıdağ´ın güzelim koylarından sonra gözler Paşalimanı´nda

Midye çiftliği yatırımcılarının yeni gözdesi Paşalimanı adası mı?

Kapıdağ´ın cennet koylarında bir biri ardına kurulan ve kurulduğu koyları balık avcılığı ve tatil kulvarına kapatan Midye çiftliklerinin yeni adresi Paşalimanı adası oldu.

/resimler/2019-11/2/1746595851253.jpg

Gelinen noktada yaşamsal fonksiyonu olmayan Koyun adasında kurulu ve Marmara adası ilçe merkezindeki işleme tesisleri ile uzun zamandır faaliyette bulunan ?Misya Midye? tesislerinden sonra Paşalimanı adası Balıklı Mahallesi Manastır Mevkii, Beyaztaş koyunda yeni bir işletmeye Midye çiftliği izni yerildiği haberi, Balıklı´yı ayağa kaldırdı.

/resimler/2019-11/2/1747369602479.jpg

Paşalimanı adasının önemli lojistik ve turizm cazibe merkezi Balıklı´da Beyaztaş koyuna Midye çiftliği izni verilmesine duyarsız kalmayan Mahalle halkı adına  korkularını dile getiren Muhtar Nihat Karışık, ?El altından, halka sormadan, danışılmadan oldu bittiye getirilerek yatırım kredileri veya destekleme cazibesine kapılanarak güzelim koyları Midye çiftliği yapılanma açmak cinayettir.? Dedi.

Muhtar Karışık; ?İç ve açık kıyı denizlerimizde halkın kullanımına olanak bulunmayan bir sürü koy var, böylesine ekonomik ve rabtabl olmayan yerler dururken, insanların yararlandığı ve ekonomik yapısı bulunan koyların Midye çiftliklerine parsellenmesi kelimenin tanımı ile tam bir talandır, Bu sahil ve koylarımızın uzun süreli kiralanarak sahiplenilmesi sadece koyların ölü deniz olması ile kalmayıp çevrede bulunan iskan ve yaşam alanlarını olumsuz etkileyecektir.?

/resimler/2019-11/2/1748096321371.jpg

?Bizler Paşalimanı adasında yaşam kaygısı içinde olan 5 Mahalle olarak gerek doğa, gerekse doğal platolarımızı korumak, geçmişten günümüze kadar geldiği gibi, bugünden de yarınlara taşımak adına gönüllü koruma elçileriyiz. Birileri gelip doğal alanlarımızda hoyratça yaban hayatı avcılığı, kimileri gelip denizlerimizi kendi egomonyası altına alamaz.?dedi.

Paşalimanı Adası Balıklı Muhtarı Nihat Karışık, ?Balıklı Manastır mevkii, beyaz taş koyuna yapılmak istenen Midye çiftliğine karşı, Paşalimanı, Harmanlı, Poyrazlı, Tuzla ve Balıklı mahalleleri olarak top yekün dik ve karşı duruşumuz diğer olumsuzluklarda olduğu gibi Midye çiftliklerine karşıda itiraz hakkımızı idari yapı, hukuki yapı ve özgür eylemsel hakkımızı kullanacağız.? Dedi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli