Köy Okulunun Büyük Başarısı.

Köy Okulunun Büyük Başarısı.

Burhaniye´de Pelitköy İlkokulu ve Ortaokulu ?Beyaz Bayrak? ve ?Sertifika? ile

 

Burhaniye,Temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi ve bu konuda gayret gösteren okullarımızın?Beyaz Bayrak? ve ?Sertifika? ile ödüllendirilmesi projesi kapsamında Burhaniye´de 187 öğrencinin eğitim gördüğü Pelitköy İlkokulu ve Ortaokulu, temizlik ve hijyen kurallarına uymanın ödülü olan ?Beyaz Bayrak? sahibi oldu.

/resimler/2015-10/4/2145544627550.jpg

03.08.2006 tarihinde Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ?Beyaz Bayrak? projesi kapsamında, yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi ile çocuklarımızın eğitildiği okullarımızın temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi ve bu konuda gayret gösteren okullarımızın?Beyaz Bayrak? ve ?Sertifika? ile ödüllendirilmesi projesi kapsamında Burhaniye´de 187 öğrencinin eğitim gördüğü Pelitköy İlkokulu ve Ortaokulu, temizlik ve hijyen kurallarına uymanın ödülü olan ?Beyaz Bayrak? sahibi oldu.

Okulun badana ve boyasının yenilendiğini anlatan Okul Müdürü Bülent Dükancı, ?Okulumuzda temizlik ve hijyen kurallarına uyuluyor. Poşetli çöp kovaları ve tüm tuvaletlerde sıvı sabun ve tuvalet kağıtları bulunduruyoruz. Her gün temizlik yapılıyor. Bunun sonucunda da beyaz bayrak aldık. Bunu, okulumuzun önündeki direğe çekip gururla dalgalandırıyoruz. Bu bayrağı devamlı dalgalandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz.? Dedi.

Burhaniye´de bu ?Beyaz Bayrak? ödülünü alan iki okuldan birinin Pelitköy İlkokulu ve Ortaokulu´nun olması kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Okul Müdürü Dükkancı, bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren idareci ve öğretmen arkadaşlara yardımcı hizmetlilere, öğrencilere çok teşekkür ettiğini ifade etti. GÜRSEL VARDAR / BURHANİYE

/resimler/2015-10/4/2145286501980.jpg



Anahtar Kelimeler: Okulunun Büyük Başarısı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli