Kötü muamele yok

Kötü muamele yok

Belediye Başkanı Dursun MİRZA, basında yayınlanan bir haberin fotoğrafından yola çıkarak yapılan Bandırma'da sokak hayvanlarına kötü davranıldığı konusundaki iddialara açıklık getirdi.

Bandırma’nın kurtuluş törenleri öncesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan sokak köpeklerinin, gerekli bakımları da yapılarak tekrar salınmak üzere hayvan barınağına toplandığını belirten Belediye Başkanı Dursun MİRZA, bu toplama sırasında çekilen bir fotoğraf bahane edilerek olayın, belediyeyi suçlama ve karalama kampanyasına dönüştürülmesini üzüntüyle karşıladığını söyledi.

Köpeklerin toplanması ile ilgili uygulamanın işin gereğine uygun yapıldığına dile getiren Başkan MİRZA açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bu işlemi yapan çalışanlarımız bu konuda deneyimli kişiler. Bu çalışma sırasında çekilen ve basında yer alan fotoğrafta, sanki köpeğe kötü davranılıyormuş gibi bir izlenim oluşuyor. Oysa asla böyle bir olay yoktur. Eğer köpeğe kötü davranılması söz konusu olsaydı, bu konuda gereğini yapmaya kararlıydım. Titizlikle bu olayı araştırdım. Ancak köpeğe kötü davranılmadığını öğrendim. Köpeğin biraz iri cüsseli olması nedeniyle iki arkadaş kontrol etmekte zorlanmışlar. Fotoğraftan kaynaklanan köpeğe vuruluyormuş algısı, hayvan severleri  rahatsız etmiştir. Böyle bir tavır elbette her insanı rahatsız edebilir. Ancak, olay fotoğrafta görüldüğü gibi değildir. Köpeğe kötü davranılması, vurulması söz konusu değildir. Fotoğraftaki köpek şu an halen barınağımızda bulunmaktadır. Gayet de iyi durumdadır.”

Bandırma’da sokak hayvanlarının oldukça fazla sayıda olmasının çeşitli sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Başkan MİRZA, belediye olarak hayvan barınağının en güzel biçimde hizmet verebilmesini sağlayacak çalışmaları yaptıklarını söyledi. Dursun MİRZA “Hayvan barınağımızın kapasitesi belli. Burada biz hayvanlarımıza en iyi biçimde bakmaya çalışıyoruz. Ancak Bandırma’ya dışarıdan fazla sayıda köpek getirilip atılıyor. Bu durum da sorunu daha da büyütüyor. Bizim barınakta bakımını yaptığımız, aşılarını tamamladığımız, tedavilerini gerçekleştirdiğimiz, kısırlaştırdığımız köpeklerimiz, vatandaşlarımıza herhangi bir rahatsızlık vermiyor. İnsanlarla birlikte yaşamaya alışmışlar. Ancak dışarıdan getirilen köpekler saldırgan olabiliyor. Bu da vatandaşlarımızda tedirginlik yaratıyor” dedi.

 

Hayvan barınağının kapasitesinin çok üstünde sayıya ulaşan köpeklerin neden olduğu sıkıntıları en aza indirmek için çok yönlü çalışma yaptıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Dursun MİRZA: “Barınağımızı çok daha temiz ve düzenli bir hale getirdik. Kentimizdeki hayvan severler ve derneklerimizle işbirliği içinde barınağımızı gayet iyi bir duruma getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca yeni bir barınak için çalışma yapıyoruz. Yeni bir veteriner daha alıyoruz. Teknik personel ve diğer çalışanların sayısını arttırıyoruz. Barınağı ziyaret eden HAYTAP Genel Başkanı Nesrin ÇITIRIK, bize teşekkür etti. Bazı önerilerde de bulundu. Bu önerileri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Hep daha iyi şeyler yapabilmek amacıyla çalışıyoruz. Ancak, farklı amaç taşıdığını düşündüğüm bazı kesimler tarafından, Bandırma Belediyesi’nin hayvanlara kötü davranan bir belediye olarak gösterilme çabaları bizi üzüyor.”

Başkan Dursun MİRZA, Cumhuriyet Meydanı’ndaki köpek toplama sırasında çekilen ve yanlış bir algı uyandıran fotoğraf bahane edilerek Bandırma Belediyesi’nin suçlanmasından üzüntü duyduğunu belirterek: “Hayvan hakları ve pek çok konuda duyarlı bir kişiliğe sahip olan ve Kurtuluş Konserimizde Bandırmalılarla buluşturduğumuz Leman SAM tarafından sosyal medya hesabında paylaşılan fotoğraf ve yorumları oldukça abartılı buluyorum. Olay fotoğrafta görüldüğü gibi değildir. Hele hele darp ve kan asla yaşanmamıştır. Bu konudaki duyarlılığa hepimiz katılıyoruz. Ancak, gerçek olmayan bazı suçlamalarla kurumları zan altında bırakmayı, biraz insafsızlık olarak görüyorum. Kurtuluş konserinde sanatçımız Leman SAM’a hayvanların çok daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak konusunda verdiğim sözün de arkasındayım” dedi.

Bu arada Belediye Başkanı Dursun MİRZA’yı ziyaret eden kentimizde hayvan hakları konusundaki çalışmaların öncülerinden ve yerel hayvan koruma görevlisi Zafer EVREN, son yaşanan olayı ve özellikle sosyal medyada yer alan haksız yorumları üzüntüyle izlediğini belirterek şu görüşleri dile getirdi:

“Fotoğraf tamamen yanlış anlamaya yol açıyor. Köpeğe kötü davranılması asla söz konusu değil. Hatta o köpek yaklaşık iki ay önce diğer köpeklerin saldırısına uğramış, kulakları parçalanmış ve hayvan barınağında tedavi edildikten sonra tekrar bırakılmıştır. Ancak iri bir köpek olduğu için kontrol edilmesi oldukça zordur. İşçilerin bütün çabası köpeği kontrol altına alıp, araca bindirmek içindir. Hayvan barınağında son zamanlarda çok olumlu gelişmeler yaşanıyor. Şartlar oldukça iyi bir duruma getirildi. Belediye olarak ciddi adımlarınız var. Ben alınan köpeği barınakta gördüm. Gayet iyi durumda. Hiçbir sıkıntı yok. Hem barınağın genel durumundaki iyileştirmeler hem de toplanan köpeklerin iyi durumda olması nedeniyle size teşekkür ediyorum”



Banban
23.09.2014 18:27:22
Başkanımız çok güzel söylüyor daha öncede saldıra uğramış bir köpek diye ona saldıran köpekler kaç vatandaşa saldırmış haber olmayan kaç köpek vaka sı var bir de buna bakmak lazım bu kadar köpek nereden geldi biz insanlar ve hayvanlar için iyi olanı istiyoruz partiler veya yöneticiler için olanı değil

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı