Köse, açtı ağzını, yumdu gözünü!...

Köse, açtı ağzını, yumdu gözünü!...

Gönen CHP Belediye Başkan adayı Hayati Köse ``Adımız Köse, Aklımız değil, Gönen`i iktidar nimetlerinden yararlandıracağız diyenler 10 yılda, hizmet anlamında 10 adım atmadılar.``

Gönen CHP Belediye Başkan adayı Hayati Köse 30 Mart Mahalli seçim çalışmalarını K.Soğuklar, B.Soğuklar, Killik ve Üzümlü köylerinde sürdürdü.

Beraberinde kalabalık bir partili grubu ile Buğdaylının köylerine konuk olan Köse, kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisinin de köy kökenli olup, yıllar önce ilk kez aday olduğunda ``Köylüden Başkan mı olur?`` deyimi ile karşılaştığını, ancak göreve geldiğinde ortaya koyduğu ısrarlı çalışma ile Gönen`in ismimi marka yaptığını söyledi.

CHP Başkan adayı Hayati Köse, gelinen noktada CHP ile kesişen yolları, Gönen`de yeniden iddiasını yükseltirken, bu kez de ``Hadi Gönen`de kazandı, Köylerden nasıl oy alacak?`` deyimi ile kendisinin örselenmek istediğini vurgulayarak, ``Ben asıl köylerden büyük oy bekliyorum, Onlar bilirler eskiden anbar patlatan tarlaları, şimdilerde hepsi icralık, tarlası anbar patlatmayan benim köylüm 30 Mart`da oylarıyla sandıkları patlatarak`` dedi.

Köse, yaklaşık 20 gündür sürdürdükleri ziyaretlerde gülmeyi unutan yüzleri gördükçe kahrolduklarını vurgulayarak, AKP`nin şehirlerde sata sata, satacak bir şeyi kalmayınca sıra köylünün merasına, çayırına diktiğini o nedenle Balıkesir`i büyükşehir yaparak köylünün, köy tarları ve meralarına gözü diktiğini söyledi.

Köse son seçimlerde  Gönen`de DP nin 9 bin, CHP nin 7 bin AKP`nin ise 9.3oo ile seçimi kazandığını vurgulayarak İktidar rüzgarı ile hizmet beklentisi içinde olan Gönenlilerin büyük hayal kırıklığına uğradığına işaret etti.

Köse; AKP nin yanlış ve yanlı politikaları nedeni ile insanların psikolojisi bozuldu, bir tek Hastanelerle, hapishaneler dolu gerisi boş esnaf ve köylü kan ağlıyor, ama birileri de katrilyonları evdeki para makineleri ile sayıyor.`` dedi.

Köse, ``Gönen`de, ileride büyümesini düşünerek istimlaklerini yaptığımız 150 yataklı hastane doktor yokluğundan sağlık raporu veremiyor, Bunlar da bunun yerini TOKİ ye arsa yaratmak için  kapatarak, çukurun içine 70 yataklı hastane yapıyorlar.``

``Küçük sanayi sitesini gelecek rezerv alanlarını da düşünerek şimdiki yerine aldık, esnaf ve sanatkarımız sigara parasına işyeri sahibi oldu, övündüğü pazar yerinin tüm altyapı çalışmalarını biz hazırladık yapmaya zamanımız yetmedi. Gönen`in girişinde 10 dönümlük bağış yerine memleketimizin şehit ve gazilerini anımsaması anlamında abide ve park yapacaktık, bunlar satıp benzinlik yaptırdılar, Gönen`e yüksek okulu ve tüm meslek liselerini biz getirdik, inşallah ömrümüz yeter Fakülteyi de getiririz, İşsizliği önlemek için 2 tane organize sanayi bölgesi kurduk, hani Gönen deri organize 10 yıl geçti bir arpa boyu yol gidilmedi, Termal turizmi bulunduğu şehirlerin ekonomisini patlatıyor, bizde ise karşımızda zehir akıtan deri sanayi 10 yıldır yerinden kıpırdatılmadı, mevcut fiziki yapıyı yetersiz bulan deri sanayicide uçtu gitti.``

``Görev süremde bir kuruş kredi almadan Güneş otel`i, Yeşil Otel`i yaptım hedefim termal turizmini geliştirerek kent ekonomisine katkıda bulunup işsizliğe çözüm üretmekti arkamdan bir tuğla eklemediler.``

Hayati Köse, milletin  iktidar rüzgarlı hizmet beklentilerinin hayal kırıklığı ile sonuçlandığını, oysa kendinin tüm bu hizmetleri yaparken sadece 2,5 yıllık iktidar desteği bulunduğunu hizmet yapmak arzusunun iktidar kaynaklı olmadığını söyledi.

Köse, ``Memleket elden gidiyor.... Vatandaş bizden hizmet bekliyor, Vatan`ı parçalatmamamızı bekliyor... Bu sebeple bize gelen onlarca insan ``Birleşin`` çağrısı yaptı, aklın yolu birdir birleştik amaç ve hedefimiz belli, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Zaman birlik zamanı Şehirde ne varsa köyde de o olacak hiç kaygınız olmasın, bizim özümüzde sözümüzde birdir, Birileri gibi yarın hakkın rahmetine kavuştuğumuzda cenazemizi alıp memleketlerine götürmeyecek, yine burada gömüleceğiz, bugünde hep karşılaştığımız yerler buraları değil mi?`` diyerek sürdürdüğü konuşmasında Hayati Köse liderliğindeki tecrübeli kadroların CHP nin oylarını iktidara taşıyacağını ancak, Bu seçimlerin bir ayağının da Balıkesir Büyükşehir olması nedeni ile kendisini oraya gönderirken sandıkların oy patlaması ile gönderilmesinin önemini anlattı.

Köse, gittiği her köyde karşılandığı gibi aynı sevgi ve coşkuyla uğurladı.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı