Koruma Kurulu’ndan proje denetimi

Koruma Kurulu’ndan proje denetimi

Koyunculuk desteği verilen eski hükümlüye kaval armağanı

Adalet Bakanlığı Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Bandırma Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile İŞKUR Bandırma Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen hükümlülere iş projesi kapsamında Manyas’ta koyun yetiştiriciliği yapan eski bir hükümlü ziyaret edildi. Denetim amaçlı ziyarete Bandırma Cumhuriyet Savcısı Can Besen, Bandırma Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Bıyık, İŞKUR Bandırma Merkezi Müdürü Emrullah Narin ve Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri katıldı.

Manyas’ın Eski Çatal Mahallesi yakınlarındaki bir bölgede eski hükümlü İlyas Taşkın’a, 2019 yılında 25 adet küçükbaş hayvan desteği verildiğini belirten İŞKUR Bandırma Merkezi Müdürü Emrullah Narin, bu projenin üç yıllık süreyi kapsadığını belirtti. Kendisine verilen 25 adet koyunun sayısını bir yıl içinde 105’e yükselttiğini belirten Taşkın, “Bu koyunları İstanbul’a satacağım” dedi.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanı Can Besen, İlyas Taşkın’ın, devletin kendisine verdiği emaneti doğru kullandığını görmekten mutlu olduğunu dile getirdi. Savcı Besen, Koruma Kurulu adına Taşkın’a bir kaval da armağan etti.

Ayrıca, 2019 yılında Koruma Kurulu’na sunulan 35 bin liralık “Mobilya İmalathanesi” projesi kapsamında işyeri açan Mustafa Çay da ziyaret edilerek denetlendi.

KORUMA KURULU TOPLANDI

Bu arada Koruma Kurulu da toplandı.

İŞKUR Bandırma Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda ilk konuşmayı Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Bıyık yaptı. Bıyık, şunları söyledi:

“Denetimli Serbestlik, yükümlülerin toplum içinde denetim ve takibinin yapılarak iyileştirilmesi ve toplumla bütünleştirilmeleri için ihtiyaç duydukları her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı toplum temelli bir ceza infaz sistemidir. Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İŞKUR Hizmet Müdürlüğü Merkezi işbirliğiyle, dezavantajlı grupta yer alan ve denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin aileleriyle bütünleşerek toplumsal dayanışmaya katkı sağlamaları, bu kişilerin bireyler olarak sosyal hayata uyum sağlamaları için çeşitli faaliyetler yürütülmektedir.”

Bıyık, bu kapsamda, 2017 yılında Adalet Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğiyle başlatılan hibe destekli “Kendi işini kur projesi” kapsamında 11 projenin kabul edildiğini, bu projeler arasında yer alan ve en az üç yıl süreyle satmadan üremelerini sağlamak suretiyle iki hükümlüye 25’er adet küçükbaş hayvan verildiğini belirtti. Hasan Bıyık, “Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz aracılığıyla yükümlülerin meslek edinme veya var olan mesleklerini geliştirme noktasında periyodik şekilde kurslar düzenlenmekte ve projeler hazırlanmaktadır. Bu tür meslek ve sanat edindirme projeleri/kursları ile yükümlülerin sosyal hayata uyum becerilerini geliştirmek, üretken bireyler olarak toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak, hayatlarını daha güzel bir duruma getirmek ve topluma yeniden kazandırılmaları için çalışmalarımız artarak sürmektedir” dedi.

Ardından İŞKUR Bandırma Merkezi Müdürü Emrullah Narin, kurumun 2019 yılında gerçekleştirdiği çalışma ve hizmetler hakkında görsel sunum eşliğinde ayrıntılı bilgi verdi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Koruma Kurulu’ proje denetimi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı