KORONA'nın pas geçtiği köy "ORMANLI"

KORONA

Ormanlı Muhtarı Sezgin Birol'ün feryadı "Gelmeyin..."

Etkisi her geçen gün yükselen Korona'nın Türkiye üzerindeki şaşırtıcı trendi rakamlarla toplumsal izalasyonu yaşamsal gündemin birinci sırasına oturttu. Özellikle Türkiye'nin batısında 257.60 oranla COVIT-19'un büyük artış gösterdiği Balıkesir Türkiye'de  ilk 5 ilin içinde yer aldı.

Ülkenin batısında 257.60 lık artış oranı ile yerel yönetimleri teyakkuza geçiren Korona tüm önlemlere rağmen artış sağlamaya devam ederken, kırsal mahallelerde kendi olanakları ile çözüm arayan muhtarlar kapı kapı dolaşıp önlem geliştirmeye çalışıyorlar.

ERDEK ORMANLI KORONA'nın GİREMEDİĞİ TEK YER ORMANLI 

Balıkesir genelinde yükselen Covıt-19 etkisi coğrafyadaki kırmızılığı sürekli arttırırken yaşanan karamsar tabloya rağmen gelinen noktada bugüne dek çiç vakaya rastlanmayan Erdek Ormanlı kırsal mahallesi dikkatleri çekmeye devam ediyor.

ORMANLI'da YAŞ ORTALAMASI 65 AMA!... VAKA HİÇ YOK...

Kapıdağ yarım adasının, kuzey kıyılarında bulunan Ormanlı'da kış mevsimi 70 hane yaklaşık 300 nüfus yaşıyor. Yaş ortalaması 65 ancak bir yılı geride bıraktığımız Korona ile mücadelede Ormanlı'da tek bir vaka görülmedi.

ORMANLI MUHTARI SEZGİN BİROL "GELMEYİN!..."

Ormanlı Muhtarı Sezgin Birol bugüne dek vaka görülmemesini bir anlamda doğa ve hava şartlarına bağlarken, yaş ortalamasının 65'in üzerinde bulunması korkularını dahada arttırıyor.

Muhtar Sezgin Birol, "Yaz sezonunda 180 hane 1500 nüfusa çıkıyoruz, günlük tatilciler ile birlikte 3 bin kişinin yaşadığı Ormanlı, Korona önlemleri noktasında bizi yetersiz bırakıyor. Bu anlamda ilçe Kaymakamlığımız ve kollu kuvvetlerimizden stratik destek bekliyoruz. Özellikle hafta sonları gezmek için gelenler köy halkında büyük tedirginlik yaratıyor. Bu nedenle gezmek için Ormanlı'ya kimsenin gelmesini istemiyoruz. Zaten bir vakaya rastlansa bir daha önünün alınması mümkün dedil, biz bu anlamda hafta sonları safarilerini Ormanlı'ya yönlendirenlerden anlayış bekliyoruz." dedi.

Erdek ilçesi kırsal mahallesi Ormanlı pandemi etkisi kapsamında "MAVİ" kalma anlamında verilen mücadeleye herkesin anlayış göstermesi beklenirken, Muhtar Sezgin Birol, Mahalle halkından da, gereksiz dolaşımları birkez daha gözden geçirerek, zorunlu olmadıkça Ormanlı'dan dışarıya çıkmamalarını istedi.



Anahtar Kelimeler: KORONA' geçtiği "ORMANLI"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı