Körfez´e dikkat çekti.

Körfez´e dikkat çekti.

?Yeşil Valiz Derneği? Başkanı Özenen: ?Dalış turizmi, turizm stratejileri arasında çok büyük bir öneme sahip?

Merkezi Bursa´da bulunan ?Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği? Başkanı Arzu Kutucu Özenen, ?Sualtından Erdek? kitabında yayınlanan yazısında, sualtı turizminin önemine dikkati çekti.

Özenen´in yazısı şöyle:

?Turizm, menfaatlerin dengelenmesinden ibaret, yöreye dost mu, düşman mı olduğu bazen yıllar sonra anlaşılabilen bir ekonomik faaliyettir.  Huzurlu bir yer görürüz, dokunulmamış bir doğa parçası? Ve paylaşmak isteriz, dünyaya anlatmak? Oysa güzel bir söz der ki, ?Cehenneme giden yol, iyi niyet taşlarıyla örülmüştür. Plansızca turizme açılan kırsal alanlar, sürdürülebilirliği doğal güzelliklerin korunmasına bağlı tüm destinasyonlar, turizm faaliyetleri sorumlu bir şekilde yürütülmediği sürece kendi başarılarının kurbanı olmaya mahkumdurlar.

Sorumlu turizm ise tüm ekonomik faaliyetler gibi kendisine yönelik taleple ayakta durabilecek bir olgu. Bu nedenledir ki dalış turizmi, Erdek Belediyesi ile üzerinde çalıştığımız turizm stratejileri arasında çok büyük bir öneme sahip. Sualtına gönül vermiş kişiler, hobilerinin sürdürülebilirliği büyük ölçüde sualtı zenginliklerinin korunmasına, denizin temizliğine bağlı çevreciler ve en önemlisi, sualtındaki yaşamla yüz yüze gelmiş, bir balıkla, ıstakozla göz göze bakışmış insanlar. Bizim, onlarla karşılaştığımız derecede bu zeki yaşamın da bizimle karşılaşıyor olduğunun bilincinde, konuk oldukları çevrenin gerçek sahiplerine saygılı doğa tutkunları. Önümüzdeki dönemde bu değerli konukları layıkıyla ağırlamak için gereken tüm altyapıyı sağlamak için çalışmalarımız sürüyor.

Sevgili Tahsin Ceylan´ın müthiş fotoğrafları sadece büyük bir sevgiyle ve emekle çekilebilecek baş yapıtlar. Kitapta yer alacak fotoğrafın çekimi için yaşadığım ilk dalış deneyimi ise bir kez daha ne kadar büyük bir dünyada yaşadığımızı anlamama neden oldu. Sevgili Tahsin Hoca´nın fotoğrafladığı en şaşkın deniz yaratığı unvanını da alabilirim tabii.?   Önder BALIKÇI

/resimler/2017-9/24/2259167603604.jpg



Anahtar Kelimeler: Körfez dikkat çekti
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false