Körfez`de beklenen okul

Körfez`de beklenen okul

VALİ TURHAN, BURHANİYE ZİHİNSEL ENGELLİLER OKULUNDA

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Burhaniye’nin Pelitköy Beldesinde inşaatı devam eden zihinsel engelliler için yapılan İş Eğitim Merkezi ve okulu inşaatını gezdi. Turhan, “Okul, Haziran ayına yetiştirilecek. Sezona açılmalıdır. Burayı bir merkeze çevirmeliyiz” dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Burhaniye’nin Pelitköy Beldesinde Burhaniye Ticaret Odası Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi inşaatını gezdi.

Burhaniye’nin Pelitköy beldesinde 2013 yılında temeli atılan okulda incelemelerde bulundu ve okulun yapımında emeği geçenleri tebrik edip, teşekkür eden Vali Turhan, “Okul, Haziran ayına yetiştirilecek. Sezona açılmalıdır. Burayı bir merkeze çevirmeliyiz. Böyle kalırsa yalnız kalır ve küçülür. Okula yürüyüş parkuru, spor salonu, yüzme havuzu gerekirse hayvanlarla (Midilli Atları) burayı zenginleştirip, engellileri rehabilitasyon amaçlı destek verilmeli. Burayı kazanmamız lazım” dedi.

Burhaniye Atatürk Spor Salonunda Burhaniye Zihinsel Engelliler Derneğinin atletizm kursu öğrencilerinin Deniz Erenoğlu ile öğrencilerin çalışmalarını da izleyen Vali Turhan, Zihinsel Engellilerin yaptığı sportif çalışmaları yerinde izledi.

Zihinsel Engelliler için 12 bin TL sportif malzemeleri teslim edilen spor malzemeleri ile yapılan çalışmaları da denetleyen Vali Turhan’dan Burhaniye Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Sevda Padem, Bu sportif faaliyetlerin ilçeler bazında katılımlarının sağlanması, başarılı olanların yurt içi ve yurt dışı müsabakalara katılımlarının destek verilmesini istedi.

Zihinsel Engelliler Okulu gezisine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile birlikte Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, Burhaniye Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Sevda Padem ile daire müdürleri katıldı.           ENVER DOLGUN



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı