Körfez Zeytinyağına Altın Madalya

Körfez Zeytinyağına Altın Madalya




.                                       Enver DOLGUN   / BURHANİYE

Burhaniye'de doğal ortamda organik zeytin ve zeytinyağı üreticiliği yapıp dünyaya Zeytinyağı ihraç eden Prof. Dr. Yahya Laleli'ye ait Laleli Zeytinyağları Organik Defne ve Organik Kekik aromalı zeytinyağları” ile iki Altın Madalya kazandı. Burhaniye'de doğal ortamda organik zeytin ve zeytinyağı üreticiliği yapıp dünyaya Zeytinyağı ihraç eden Prof. Dr. Yahya Laleli'ye ait Laleli Zeytinyağları son 11 yılda 45 uluslararası ödül ve değerlendirmeye ulaşırken bu senede   Organik Defne ve Organik Kekik aromalı zeytinyağları” ile iki Altın Madalya kazanıp, yarışma tarihinde bugüne kadar 3 yıldız kazanan ilk ve tek firma olup bu sezon 5 ödül kazanıp, Türk zeytinyağı sektörüne ve Edremit Körfezine gurur yaşattı.

DÜNYADA ÜSTÜSTE ALTIN MADALYA KAZANAN İLK FİRMA

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği üyesi olan Laleli Zeytinyağları son olarak, Merkezi Avrupa'da bulunan her yıl 80 farklı ülkeden yaklaşık 3 bin ürünün kalite ve tatları açısından değerlendirildiği, 1961 yılından beri faaliyet gösteren Uluslararası Kalite Sınıflandırma Enstitüsü Monde Selection Yarışması'nda Laleli Selection Ekstra Virgin Natürel Sızma Zeytinyağı ile bu yıl üçüncü kez üst üste Altın Madalya kazanan ilk firma oldu ve bu nedenle  Uluslararası Yüksek Kalite Ödülü”nün de sahibi oldu.

Edremit Körfezi yağının kaybolan bilinilirliğini dünyaya tekrar hatırlatmayı ailecek görev edindiklerini belirten, Taylıeli Köyünde Laleli Zeytin ve Zeytinyağı adı ile körfez'de örnek bir işletmecilik yapan Laleli Zeytinyağlarının Kurucusu Prof. Dr. Yahya Laleli, Kendi ağacımızdan ürettiğimiz, kendi tesisimizde işleyerek şişelediğimiz ve pazarladığımız zeytinyağlarını dünyaya tanıtma görevini oğlumla beraber devam ettiriyoruz. Üretimine başladığımızdan bu yana uluslararası platformlarda 45 ödül alarak başta bölgemiz zeytinyağının değerini anlatmaya ve tanıtmaya gayret ediyoruz. 2011–2012 sezon ürünlerimizle katıldığımız değerlendirme programlarında da başarımızı bir defa daha kanıtladık. 11 yıldır kaliteli üretimimizi sürdürüyoruz. Ayrıca üretimimizi sertifikalı Eurogap sistemi ile takip etmekte mümkün” dedi.

GÜRELİ, ULUSLARARASI BAŞARI BİZE GURUR VERİYOR”

Laleli Zeytinyağlarının uluslararası platformda kazandığı ödüllerin Türk zeytinyağı sektörünü gururlandırdığını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli ise, Laleli Zeytinyağları çok köklü bir sektörel altyapıya sahip. Üretilen yüksek kalitedeki zeytinyağlarının uluslararası platformlarda başarısı bize gurur veriyor. Türk zeytinyağını dünya markası yapmak, kalitesi üst düzeyde olan Türk zeytinyağını dünyaya tanıtmak ve zeytinyağımızın mevcut pazarlardaki konumunu güçlendirmek adına güzel gelişmeler yaşıyoruz. Kazandıkları başarılar için Laleli Zeytinyağlarını tebrik ediyor, Türk zeytinyağının tanıtılması ve değerinin her geçen gün daha da iyi anlaşılmasına yönelik destekleyici faaliyetlerin sürmesini temenni ediyorum” diyerek görüşlerini bildirdi.



LALELİ ZEYTİNYAĞLARI 2011–2012 SEZONU 5 ÖDÜL KAZANDI


Laleli Zeytinyağları, 2011–2012 sezonu ürünleriyle 4 uluslar arası yarışmada 5 ödül kazandı. Merkezi Avrupa'da bulunan Uluslararası Kalite Sınıflandırma Enstitüsü Monde Selection Yarışması'nda Laleli Zeytinyağları, Laleli Selection Ekstra Virgin Natürel Sızma Zeytinyağı ile üçüncü kez üst üste Altın Madalya kazandı.

Laleli Zeytinyağları, 26 Nisan 2012 tarihinde düzenlenen International Taste & Quality Institute tarafından verilen Üstün Lezzet Ödülü'nü Laleli Erken Hasat Ekstra Natürel Sızma Zeytinyağı ile iki yıldızla kazandı. Laleli Zeytinyağları, 7 yıldır katıldığı bu yarışmada her yıl ödül kazandı. Laleli, aynı yarışmada 2010 yılında yarışma tarihinde bugüne kadar 3 yıldız kazanan ilk ve tek firma olmuştu.

2011-2012 sezonu ürünleriyle Laleli Zeytinyağları'nın kazandığı son ödüller ise; ödüllerin üreticiler tarafından verildiği, bu yıl 13.'sü düzenlenen Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition Yarışması'nda, bu sene Organik Defne ve Organik Kekik aromalı zeytinyağları ile iki Altın Madalya kazandı.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli