Kolaylı: Bekleme sürelerinin azaltılması memnunluk verici

Kolaylı: Bekleme sürelerinin azaltılması memnunluk verici

Yeni Basın Kartı Yönetmeliği, bugün Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikte yapılan değişikliklere ilişkin yazılı bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, ?Değişiklikle birlikte meslektaşlarımıza özellikle bekleme sürelerinde önemli kazanımlar sağlandı? dedi.

/resimler/2015-8/26/1522562213098.jpg

Yönetmelikte yapılan değişiklikle, Anadolu´daki 1.200 gazeteyi temsilen 3 kişinin Basın Kartları Komisyonu´na eklendiğini, böylece komisyonun katılımcı bir yapıya kavuştuğunusöyledi. Türkiye´nin en üst çatı basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin komisyonda yer alması gerektiğini ifade eden TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yeni yönetmelikle bekleme sürelerinin kısaltıldığını ve online başvuru kolaylığı getirildiğini kaydetti. Kolaylı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

?Öncelikle, gazetecilerin Basın Kartı almak için beklemeleri gereken sürelerin kısaldığını görüyoruz. Ayrıca, engelli meslektaşlarımıza bekleme süresi aranmadan basın kartı verilebilecek. Öte yandan, Basın İş Kanunu kapsamında en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza beleme süresi uygulanmayacak.

Bilindiği gibi Basın kartı olmayan meslektaşlarımız emeklilik işlemlerinde yıpranma hakkından yararlanamıyorlardı.  Bekleme süresinin kısaltılması ve en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza beleme süresi uygulanmadan Basın Kartı verilmesi, emeklilik işlemlerine olumlu yansıyacaktır.

Bizim için, bekleme süreleri kadar önemli olan diğer konu ise, Basın Kartı Komisyonunun yapısının değiştirilerek; Komisyon´un daha katılımcı bir yapıya kavuşturulmasıdır. Yeni yönetmelik ile sektörün çeşitli kesimlerinin Komisyonda temsilinin sağlandığını görüyoruz.Türkiye´nin en üst çatı basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin komisyonda yer almasını bekliyoruz.?



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı