Kocaman’dan değerlendirme

Kocaman’dan değerlendirme

Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman: “Balık sezonu iyi gitmiyor”

Bandırma'da bulunan "Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Ticaret Limited Şirketi" Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, "Yeni balık sezonundan şu ana kadar memnun değiliz" dedi.

İlkbaharda, deniz suyunun soğukluğu ve zamanında ısınamaması nedeniyle bu dönemde havyar dökemediği için palamudun görülmediğine dikkati çeken Kocaman, şu değerlendirmede bulundu:

"Palamut balığının bu yıl olmaması sektörümüzde hayal kırıklığı yarattı. Her ne kadar son bir hafta 10 günlük dönemde Karadeniz'de biraz bollaşsa da Marmara Bölgesi'nde hamsi istenilen düzeyde çıkmıyor. Ancak az olsa da iri ve kaliteli oluşuna paralel şekilde hamsinin satış fiyatının yüksekliği balıkçıları bir nebze olsun kurtardı. Denizlerimizde hamsi teknelerinin fazla oluşu bu balığın geleceği açısından bizi endişeye düşürüyor. Her ne kadar ilk görüntüleri açısından çinekop iyi gibi gözükmese de umutla bekliyoruz. Marmara'da istavrit ve sardalye de şu ana kadar balıkçıları memnun etmedi."

Kocaman Balıkçılık olarak içinde bulunduğumuz 2019 yılında bütçe hedeflerini yakaladıklarını belirten Kocaman, "Bir önceki yıl olan 2018'e göre bütçemizde döviz bazında yüzde 10-15'lik bir artış oldu" diye konuştu.

2019 yılındaki toplam cirolarının 30 milyon dolar olmasını beklediklerini açıklayan Kocaman, şunları söyledi:

"Ciromuzun yüzde 90'ını ihracatımız, yüzde 10'unu ise iç piyasa satışlarımız oluşturuyor. Avrupa ülkeleri, Kuzey Amerika ve Uzak Doğu ülkelerine kara ve deniz salyangozu, kurbağa, tatlı su karidesi ve göl gümüşü gibi ürünler ihraç ediyoruz. 35 ülkeye ihracatımız var. Son 3-4 yıldır ihracatımızın ağırlığını Uzak Doğu ülkeleri oluşturuyor. Bu arada şirketimizin de iştirakçisi olduğu 'Akua Group'un Çeşme Karaburun'daki Orkinos yetiştiriciliği sürüyor. Akdeniz'den alıp yetiştirdiğimiz orkinosların hasadını aralık, ocak ve şubat aylarında yapıyoruz. Orkinoslarımızın yüzde 95'ini Japonya'ya, yüzde 5'ini ise ABD'ye satıyoruz." ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kocaman’ değerlendirme
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli