KOÇ, “ZEYTİN AĞACI OYUNCAK DEĞİL!”

KOÇ, “ZEYTİN AĞACI OYUNCAK DEĞİL!”

Ünlü Zeytinci ve Zeytin Tüccarı Ahmet Koç, "Zeytin üzerinden yapılan yanlış hesapların telafisi olmaz."

Zeytinlik alanların maden sahası olarak kullanılmasının önünü açan bildiride yer alan zeytin ağaçlarıyla ilgili açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, kesilmeyecek, başka yere taşınacak, taşındığı yerde tutmazsa 5 tane yeni fidan dikilecek şeklinde yaptığı açıklamasına Dededen, toruna zeytin üreticisi Ahmet Koç (79)tepki gösterdi. 

Zeytin ağacının oyuncak olmadığını, biryerden biryere taşınması halinde önemli hasar göreceğini söyleyen Ahmet Koç konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Zeytin ağacının kökleri en az 20 metre kadar uzar. Kökleri hasar görmesi halinde eskisi kadar mümkün değil verim alınamaz. Çünkü ağacı kökler besler ve ayakta tutar. Taşınan ağaç tutmazsa yerine dikilecek fidan en az 7 yaşında ve 5-6 kg.ürün vermeye başlar.  10 yaşında 20-25 kg.,30yaşında 30-40 KG. zeytin verir. Zeytin ağacı bulunduğu yerin iklimine ve toprak kalitesine göre ürün verirken elde edilen zeytinin ve yağın kalitesi de her yıl değişebilir” dedi ve onun uiçin zeytin ağacının oyuncak gibi fazla oynanmaması gerektiğini söyledi. Erdem ÖZCAN



Anahtar Kelimeler: “ZEYTİN AĞACI OYUNCAK DEĞİL!”
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı