Koç yeniden Deri Sanayicileri Başkanlığına getirildi.

Koç yeniden Deri Sanayicileri Başkanlığına getirildi.

Gönen Deri Sanayicileri yönetim kurulu üyeliklerine ise Kamil İri, İsmail Bigalı, Nusret Aytekin, Vahti Özderi, Denetim Kurulu Üyeliklerine Hüseyin Demirel, Ümit Dağcı ve Recep Canbaz seçildiler.





Gönen Deri Sanayici ve İşadamları Derneği'nin olağan genel kurul toplantısı  dernek toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya  Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, AK Parti Gönen İlçe Başkanı Servet Bıyık, Dernek Başkanı Necmi Koç, yönetim kurulu, üyeler, Deri Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Tokraç, deri sanayici iş adamları ve oda başkanları katıldılar.

62 üyenin katılımıyla başlayan genel kurul, Divan Kurulu'nun oluşturulması ve saygı duruşuyla devam etti.  Faaliyetlerle ilgili açıklama yapan Gönen Deri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Necmi Koç, ‘Çalışan ve üreten bir dernek olmaya her zaman özen gösterdiklerine'  dikkat çekerek, ‘‘Göreve başladığımız 28.02.2010 tarihinden itibaren yaptığımız faaliyetlerimizin özetle açıklamaya çalışayım.

Arıtma tesisinin çalışmayan bazı ekipmanları tamir edilip, 2 adet çamur dalgıç pompa alınmıştır. Ayrıca kirli suları arıtmaya taşıyan su kanallarının demir olup erimesinden dolayı, 220 metre plastik 400 lük borular monte edilip, su kaçakları önlenmiş ve sağlıklı bir su akışı sağlanmıştır.

Önceki dönemden tarafımıza borç olarak intikal eden ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödenmesi gereken borçlarımız ödenerek Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcumuz kalmamıştır.

Tabakhanelerimizden çıkan deri atıklarımızın kimyasal değerlerini Balıkesir Üniversitesi'nde analiz yaptırıp, kimyasal zararı olmadığı tespit edilmiş ve bunlar Gönen Belediye Başkanlığı'nca beraber hareket edilmiş ve düzenli atık depolama sahasına  teslim edilerek sorunumuz çözülmüştür.

Deri fabrikalarda çalışan işçilerin yapılması gereken sağlık raporları, Gönen Devlet Hastanesi ile yapılan anlaşma sonucu daha ucuza yapılması sağlanmıştır.

Fabrikalarda çalışan işçilerin İş Güvenliği Eğitimi alabilmesi için, firmalarla görüşülüp daha ucuz maliyette yapılması sağlanmıştır.

Dernek Yönetimi ve Esnafımız arasında kopuklukları gidermek, kaynaşma ve diyalog sağlamak için Ramazan ayında Yıldız Otel'de iftar yemeği düzenlenmiştir.

Ayrıca Üyelerimizin katkısıyla, Tabak Ustalarımız adına her yıl Mevlit okutulup, lokma hayrı yapılmıştır. Deri Sanayi Bölgesinin 4 ve 6. sokaklarının yolları çamur olduğundan, Gönen Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucu bu sokaklara parke taş döşenmesi ve logarların değiştirilmesi sağlanmıştır.

2. sokağın ölçümleri yapılmış olup, zaman içinde orası da yapılacaktır. Balıkesir Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince Çevre İzin Belgesi alınmıştır.

Tehlikeli Madde Deşarjı ve Atık Su Deşarj İzinlerinin alınmasıyla işletmelerin sürekli olarak çalışmaları sağlanmıştır. Arıtma Tesisi Atık Su Analizleri 15 günde bir düzenli olarak yaptırılmakta olup, çıkan sonuçlar İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bildirilmektedir.

Derneğimizin iç ve dış cepheleri boya, badana ve tamiratları yaptırılmış olup, Derneğimize yeni bir görünüm kazandırılmıştır. Camimizin minare ve kubbeleri boyanmış olup, bazı yerlerine tamirat gerektiğinden bakım ve onarımları yaptırılmıştır.

Ayrıca Camimizin alt ve üst kısımlarının ısıtma ve soğutma sistemleri yenilenmiştir. Derneğimiz tapularının daha önceden Gönen Tabak Sanatkarlar Derneği adına olmasından dolayı, Tapular Deri Sanayici ve İşadamları Derneği adına çıkarılmıştır.

Deri Sanayi Bölgesine 4 adet güvenlik kamera sistemi kurulmuş olup, çalışma ortamının daha güvenli bir hale getirilmesi sağlanmaktadır.

Atık su arıtma tesisinde kullanılan elektrik enerjisi giderlerinin bir kısmının geri ödenmesi işleminde kullanılması amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Atık Su Arıtma Tesisi Enerji Giderleri Geri Ödeme Belgesi verilmiş olup, Arıtma Tesisi elektrik giderlerimizin belirli bir kısmı geri ödenecektir.


Derneğimiz ile ilgili faaliyetlerimizde bizlere her türlü yardımını ve desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve siz sayın üyelerimize, Yönetim Kurulumuz adına teşekkürlerimizi sunarız'' dedi.

Yapılan açık oylamayla Gönen Deri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanlığına Necmi Koç, yönetim kurulu üyeliklerine Kamil İri, İsmail Bigalı, Nusret Aytekin, Vahti  Özderi, Denetim Kurulu Üyeliklerine Hüseyin Demirel, Ümit Dağcı ve Recep Canbaz seçildiler.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı