Koç Holding'den Tat Gıda'nın satışına ilişkin açıklama

Koç Holding

Koç Holding, Tat Gıda satışında bağlayıcı tekliflerin alındığını, gelen tekliflerin koşullarının uygun görülmesi halinde bağlayıcı pay alım ve satış sözleşmesinin imzalanması sürecine geçilebileceğini duyurdu.

Koç Holding, Tat Gıda satışında bağlayıcı tekliflerin alındığını, gelen tekliflerin koşullarının uygun görülmesi halinde bağlayıcı pay alım ve satış sözleşmesinin imzalanması sürecine geçilebileceğini duyurdu.

Koç Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nu (KAP) yapılan açıklamada Tat Gıda paylarının satış süreci hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, bağlı ortaklıklarından Tat Gıda'nın paylarının satışı süreciyle ilgili olarak; 28 Temmuz 2023 tarihli özel durum açıklamamızda çeşitli uluslararası ve yerel potansiyel alıcılardan alınan bağlayıcı olmayan tekliflerin değerlendirilerek, gizlilik hükümlerine uymak kaydıyla uygun görülen adaylarla detay inceleme ve bağlayıcı teklif verme aşamalarının yer aldığı ikinci faza geçildiği kamuya duyurulduğu hatırlatıldı.

Gelinen aşamada bağlayıcı tekliflerin alındığı belirtilerek, "Gelen tekliflerin koşullarının uygun görülmesi halinde bağlayıcı pay alım ve satış sözleşmesinin imzalanması sürecine geçilebilecektir"

Açıklamada, konuya ilişkin kesinleşen önemli hususların ayrıca kamuya açıklanacağı bilgisi verildi.

Tat Gıda'dan borçlanma kararı

Tat Gıda, yurt içinde borçlanma aracı ihracı için yetki verilmesine ilişkin Yönetim Kurulu kararı aldı. İhraç tavan tutarı 3 milyar lira olarak belirlendi.

Tat Gıda Sanayi tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin yurt içinde borçlanma aracı ihracı için yetki verilmesine ilişkin Yönetim Kurulu kararı aldığı duyuruldu.

Açıklamada, şirket yönetim kurulu tarafından 6 Kasım 2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Borçlanma Araçları Tebliği hükümlerine uygun olarak, yurt içinde halka arz edilmeksizin, tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle ve halka arza yol açmayacak şekilde Borsa İstanbul A.Ş.'nin ilgili pazarında işlem görmek üzere karar verdiği belirtildi.

Alınan karara göre borçlanma ihraç işlemleri, bir yıllık dönem içerisinde çeşitli tertip ve vadelerde bir veya birden fazla seferde gerçekleştirilecek toplam 3 Milyar Türk Lirası tutarına kadar, Türk Lirası cinsinden, piyasa koşullarına bağlı olarak belirlenecek esaslar çerçevesinde yürütülecek.

Açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu'na ihraç belgesinin onaylanması talebiyle ayrıca başvuru yapılacağı da ifade edildi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı