Kızılay toplum liderlerini bilinçlendiriyor

Kızılay toplum liderlerini bilinçlendiriyor

Kızılay Van depremindeki yağmalar sonrası Toplum liderlerini eğitiyor.

 

Kızılay Van depremindeki yağmalar sonrası Toplum liderlerini eğitiyor.Kara gün dostu Türk Kızılay’ı her daim olduğu gibi Van depreminde de afet’in ardından en kısa sürede bölgeye ulaşarak mazlumun imdadına yetişen kuruluş oldu.
Van depremi sonrası yaşanan gelişmeler Türk Kızılay’ının 2007 de başlattığı Toplum lideri projesini bir kez daha gündeme taşıdı ve Genel merkez destekli konferanslarla eğitilen Gönüllü Eğitmenler ve Kızılay personeli 14-15-16 ve 17 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği Eğitim seminerleri ile Toplum liderlerini bilinçlendirecek.
Köy ve Mahalle muhtarları, Öğretmenler ve  İmamlar dan oluşacak toplum liderleri Afet zamanlarında toplumu bilinçlendirip yönlendirecek.
Kızılay kurumlar müdürü Ekrem Eren bu amaçla yaptığı açılış konuşmasında Van depreminde erken müdahaleden öte yağmacılık nedeni ile büyük sıkıntı çekildiğini söyledi.

Eren Türk toplumuna yakışmayan davranışların herkesi üzdüğü Van’da bir tarafta cenazeler kalkarken, diğer tarafta hala kurtarılmayı bekleyen insanlar ve en acısı Depremden etkilenmeyen insanlarında yağma kaygısı ile üç ayrı duygunun bir arada yaşandığını söyledi.

Bu konuda Japonya dan örnek veren Ekrem Eren her gün depremlerin yaşandığı Japonya da afet sonrası yardım dağıtımı yapılan ekiplere asla müdahalenin söz konusu olmadığını ve her vatandaşın kendi iç güdüsü ile sırasını beklediğini söyledi.

Eren Van’ da ise 5200 konutun hasar tespiti yapıldığını, ama 40 bin çadır dağıtılmasına rağmen yetmediğini söyledi.

Eren Afet zararlarını azaltma programı adı altında 2007 den beri yapılmakta olan toplum liderleri bilinçlendirme programlarında Muhtarlar, Öğretmenler ve İmamlar fahri olarak görev üstlendiklerini söyledi. 

 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 30.6 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.9 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Salı 38 ° / 20 ° Güneşli