“KIZÇODER” kuruluyor

“KIZÇODER” kuruluyor

(KIZÇODER)”kuruluyor. Derneğin kuruluşuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Bandırma’da, “Kız Çocukları Umudumuz Derneği (KIZÇODER)”kuruluyor.

Derneğin kuruluşuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, derneğin amaçları ve 9 kurucu üyesi açıklandı.

Derneğin kurucu başkanı, CHP Bandırma Belediye Meclis Üyesi-eğitimci Fatma Salı Karabacakoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Hayatın özü, büyük sırrı, olmazsa olmazı, umut. İlerleyebilmemizin kaynağı, yarınlarımızı var eden…

İnsan, hiçbir umut beslemediği zaman durumu kabullenebiliyor ama kapkara bulutlar arasında iğne ucu kadar kendini gösteren bir güneş ışığı belirince yarınları o ışığa bağlıyor.

Biz de bu ülkeyi sevmeye, geleceğe dair umut etmeye, çoğunluğun cesaret edemediği yerden, ‘kız çocukları’ndan başlamak gerektiğini düşündük. Çünkü bugün, bu amaçla bir şekilde dokunmaya çalışacağımız kız çocuklarımız, belki göremeyeceğimiz ama umut ettiğimiz bir geleceğe gönderdiğimiz canlı mesajlarımız.

Bu sorumluluğun temelleri içinde özgürlüğün kanatlarının kız çocuklarında olması gerektiğine inanıyoruz.

Neden kız çocukları?

Çünkü toplumun temel taşı olarak kadınları görüyoruz. Onlar yarınları kuracak ve bugünün çocuklarını yetiştirecek çok kutsal bir görevi üstleniyor. Bugünün ve geleceğin anneleri toplumun önemli birer mimarı aslında.

Bir toplumun ruhunu asıl gösteren şey, o toplumda çocuklara nasıl davranıldığıdır ve ne yazık ki bizim toplumumuzun kız çocuklarına yaklaşımı kanayan yaramızdır. Bu yüzden eksik bir yanımız var bizim. Birlikte yapmamız gereken bu! Bu yüzden kuracağımız yapının gücüne çok inanıyoruz ve katlana katlana büyüyeceğimizi biliyoruz.

Toplumumuzda baskın bir şekilde etkin olan cinsiyetçilikten kaynaklı kız çocuklarının maruz kaldığı eşitsizliği, kız çocuklarının hayatlarına, geleceklerine ilişkin yatırım yaparak aşmaya çalışacağız. Eşit eğitim hakkı, beslenme, zorla evlendirilme, kadına yönelik şiddet…Kız çocuklarımızın aşama aşama ayatları boyunca karşılaştıkları aşılması zor dağlar. Bu minvalde derneğimiz o dağları el birliğiyle devirmeye ve kız çocuklarımızın ‘insan hakları’ndan tam ve etkili şekilde yararlanmasını sağlamaya gönüllü!

Amaçlarımız ise kız çocuklarımızın eğitim hayatlarının desteklenmesinin yanında onlara alanlarında uzman kişiler tarafından bilgi, beceri ve yetkinliklerini artıracak uzun soluklu ve sürekli bir eğitim projesi sunmaktır. Hedefledikleri bölümleri kendi yetenekleriyle pekiştirmek ve kariyer planlama gibi alanlarda sonsuz yardım sağlayarak onları hayata hazır duruma getirmektir.

Şeffaf, denetlenebilir, güvenilir olmanın yanında her dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin korunmaya ihtiyacı bulunan her kız çocuğumuzun yanında olmaktır.

Derneğimiz, geliştirdiği önleyici, koruyucu ve iyileştirici hizmet maddeleriyle temel ihtiyaçları ve eğitime erişimleri risk altında olan çocukları, kendilerini ifade edebilen, haklarının bilincinde bireyler olarak toplum içinde yer alması konusunda güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Çocuğun oluşan iyi durumunun devamlılığını sağlamak üzere anne-baba ve kardeş ilişkilerinin güçlendirilmesi, ailelerin ebeveynlik becerilerinin artırılması veya parçalanmış aile sistemlerinin onarılması için ailelere psiko-sosyal destek hizmeti sunulması dernek çalışmalarımız içindedir.

Misyonumuz, kadının gücünün toplumun gücü olduğuna inanan ve bu bağlamda hayatın her alanında etkin insanlar yetişmesine katkı sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olmaktır. Derneğimiz, bu misyon doğrultusunda ilerleyen, alanında en etkin dernek olmayı ise vizyon olarak belirlemektedir.

Derneğimiz, çalışmaya bu hafta içinde çalışmaya başlayacak. İlk olarak Kaymakamımız, Emniyet Müdürümüz ve Belediye Başkanımız ile görüştükten sonra 54 mahalle muhtarımızla görüşüp, sorunlarımıza mahalle mahalle eğileceğiz. Yani parçadan bütüne bir çalışma anlayışımız var. Bandırmamızdaki tüm mahalleleri bitirince geride kalan 19 ilçemiz için aynı çalışmayı yaparak Balıkesir ilimizi tamamlayacak ve sonra tüm illerimize dağılacağız. İlk hedefimiz, haziran ayı sonuna kadar bin üyeye ulaşmaktır.

Küçük kız çocuğu kalbini hâlâ içinde taşıyan, heyecanlı, gözleri nemli, inançlı ve azimli bir ekibiz. Sabit düşünceden uzak, gelişime açık, paylaşmayı seven bir profil var, aynı zamanda. Enerjimizi ve motivasyonumuzu amaçladığımız bu düşünce için kullanacağız. Üretmeyi seven, yıllardır örgütlenmenin başarıyı getireceğine inanan ve kanıtlayan kadın arkadaşlarımla olmaktan çok gururluyum. Shakespeare’nin bir cümlesi şöyle:

‘Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum, o da vicdanımdır.’

Çok severim bu cümleyi.

Ekibimizin en önemli özelliği vicdanlı insanlar olmamızdır.”

KURUCU ÜYELER

Derneğin kurucu üyeleri Fatma Salı Karabacakoğlu, İpek Çetinkuş, Dilek Karaaslan, Güler Akyazar, Nezahat Şaygil, Elçin Bayburt, Öznur Öksüz, Semra Ulaş ve Gönül Karabulut’tan oluşuyor.

Kurucu başkan Fatma Salı Karabacakoğlu, 0-18 yaş arasındaki kızları kapsayacak derneğin ilk üyesinin Fazilet Kırtay olacağı açıklandı. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: “KIZÇODER” kuruluyor
  • Çarşamba 25.6 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Perşembe 28.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 28.4 ° / 12.9 ° Güneşli