?Kırmaya geeelllll?

?Kırmaya geeelllll?

Erdek´li Zeytinci mekanik zeytin kırma aparatı ile hem üretimini, hem de tüketimini arttırdı.

Erdek´li zeytinci Mehmet Selam bir Marangoz´a yaptırdığı ?zeytin kırma? aparatı ile hem üretimini arttırdı, hem de Pazar payını genişletti.

Erdek´li zeytinci Mehmet Selam Pazar Caddesi ziraat bankası Bankamatik önünde kurduğu mini tezgâh ile yıllardır kırma yeşil zeytin imalatını bu sezon otomasyona dönüştürdü.

Zeytinci Mehmet Selam, internette gördüğü zeytin kırma aparatını, bir Marangoz´a ila ettirerek bu sezon yeşil zeytin kırma işlemini eski yöntemde değil yeni bulduğu zeytin kırma aparatı ile kırmaya başlayınca üretimde % bin artış oldu.

Zeytinci Mehmet Selam, önceki yıllar elle yapılan zeytin kırma işleminde günlük kapasitenin 10-12 kg iken, yeni kırma aparatı ile günde 100-150 kg zeytin kırmayı başardı.

Üstelik zeytinin çekirdeğini kırmayan yeni aparat seri ve yüksek kırma kapasitesi ile iş gücünü azaltması maliyeti düşürdü, Maliyetin düşmesi kırma zeytinin pazarını arttırdı.

Normalde 8 tl olan yeşil zeytin kırma aparatı ile kırılıp tuzlu suya yatırıldığında kg fiyatı 10 tl oldu.

Piyasada değişik zeytin fiyatı olması tüketicinin fiyat araştırması yapmasına neden olduğunu söyleyen Mehmet Selam, ?20 tl yede zeytin var, 30 tl yede, biz maliyeti düşürmek, pazar payını arttırmak için üretimi serileştirerek vatandaşın daha kaliteli, daha lezzetli ve daha ucuz yeşil zeytin yemesini sağladık, yaptığımız işlem kısaca küçük bir imalathane, müşteri bu işlemi sevdi, özellikle Kapıdağ zeytini bu yıl ne sinek vuruğuna, nede hava vuruğuna neden oldu, son yağmurlar zeytinin tamamen yağlanmasını neden oldu, buda kırma Zeytin´in olgunlaşmasında damak tadına katkısı oldu.? Dedi.

/resimler/2017-10/11/1929283461320.jpg



Anahtar Kelimeler: Kırmaya geeelllll
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı