Kimsesiz sokak hayvanlarının kimsesi.

Kimsesiz sokak hayvanlarının kimsesi.

TENZİLE VATANSEVER EMEKLİ MAAŞINI SOKAK HAYVANLARINA HARCIYOR

Geçen temmuz ayında Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasallaşan Hayvanları Koruma Kanunu, sokaklarda kedi ve köpeklere bakan hayvan dostu Tenzile Vatansever’i çok sevindirdi. Bu kanuna göre; bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence eden veya acımasız ve zalimce muamelede bulunan kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası alacak.

Hayvan sevgisinin çocukluğundan beri var olduğunu belirten Tenzile Vatansever (67)  3 bin lira olan emekli maaşını muhtaç ve hasta kedi ve köpekler için harcıyor.

Son olarak annesi öldüğü için öksüz kalan 2 kedi yavrusunu sahiplenen ve onlar aç iken ben uyuyamam diyen hayvan dostu Tenzile Vatansever, “Evde 4 tane, sokaklarda 40-50 tane kedi ve köpeğim var. Karınlarını doyuruyorum, ilaçlarını veriyorum, veterinere götürüyorum, kısırlaştırıyorum; 7 kedi, 1 köpeği kısırlaştırdım. Bir maaşım onlara gidiyor ama şikâyetçi değilim; eşimin emekli maaşıyla geçiniyoruz bunlar açken ben uyuyamam. “ dedi ve hayvanları koruma kanununu çıkaran yetkililere çok teşekkür ettiğini söyledi. Erdem ÖZCAN



Anahtar Kelimeler: Kimsesiz sokak hayvanlarının kimsesi.
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı